фирми продукти
представяме
работа
 
11 лесни идеи за освежаване на спалнята

Спалнята е място, което трябва да Ви предразполага към отпускане, релаксация и почивка. Това обаче не значи, че е достатъчно да създадете семпъл дизайн без никакъв стил, само защото ще прекарате повечето време в помещението в сън. Вижте няколко лесни и евтини идеи как да освежите спалнята си и да добавите повече стил в интериора й.


1. Повече цвят

Освежаване на спалнята

Вярно е, че спалнята трябва да притежава спокойна и успокояваща атмосфера, но това не значи, че не можете да си позволите няколко акцента в ярък цвят. Можете например да изберете няколко декоративни възглавнички в желаните нюанси или пък да боядисате поставката на нощната лампа в свеж цвят. За да постигнете желания баланс, останалите елементи в спалнята – стените, мебелите, завивките, трябва да са в по-меки и неутрални нюанси.


2. Повече текстура

Освежаване на спалнята

Ако не смеете да експериментирате с цветовете, направете го с текстурите в интериора. Изберете няколко елемента с текстурирана повърхност – декоративни възглавнички, кувертюра за леглото или пък красив аксесоар. Други аксесоари, които можете да използвате, са плетени килимчета, орнаментни дървени или метални акценти, ръчно изработени стъклени фигурки, кадифени материи или красиви бродерии.


3. Акцентни възглавнички

Освежаване на спалнята

Освен стандартните възглавници, през деня можете да включите и няколко акцентни такива – те играят само декоративна роля и се поставят върху кувертюрата. Тези акценти са чудесен избор, ако желаете да добавите повече цвят в неутралния интериор на спалнята.


4. Сменете завесите

Освежаване на спалнята

Независимо дали ще изберете модерни ролетни щори или романтични завеси, декорацията на прозорците е една чудесна възможност да създадете желаната атмосфера в спалнята. Ако желаете да оформите романтичен интериор, заложете на драпериите, а ако предпочитате семплия дизайн, изберете стилни щори. Добро решение е и да наслоите декорацията, създавайки един полупрозрачен пласт от ажурни завеси под пласт от плътни пердета – така ще можете да контролирате количеството светлина, което влиза в помещението през целия ден.


5. Акцент с тапет

Освежаване на спалнята
 
Ако не искате да облицовате целите стени с тапети, но желаете да се възползвате от техния специфичен чар, поставете желания тапет само върху една от стените. Така създадената акцентна стена ще се превърне във фокусна точка на интериора, без обаче да изглежда твърде натрапчиво. За да постигнете по-голям ефект, погрижете се нюансите на тапета да допълват тези на останалите стени, както и цялостната палитра на интериора.


6. Свежи завивки за леглото


Освежаване на спалнята

Когато става въпрос за спалнята, свежестта на новото спално бельо не може да се сравни с нищо друго. Тук акцентът пада върху цветовете и шарките на завивките – ако са подбрани правилно, те могат да се превърнат във фокусна точка на интериора и да дадат основата на цветовата палитра в него.


7. Подходящото количество светлина в стаята

Освежаване на спалнята

Осветлението върху тавана не е най-важният източник на светлина в спалнята – тук от особена важност са стенните и настолни нощни лампи, които създават релаксираща атмосфера и приканват към почивка. През деня друг важен източник са прозорците, които осигуряват желаното количество естествена светлина.


8. Освежете вратите на гардероба

Освежаване на спалнята

Вместо да сменяте стария гардероб с нов, сменете скучния му дизайн с нов, по-модерен. За целта можете да пребоядисате повърхностите му в друг цвят, да нанесете щампи или шаблони, или пък да поставите парчета огледало. Освен декоративна, огледалата ще изпълняват и практична функция – огледалните повърхности разпръскват светлината из цялата спалня и създават илюзията за по-светло и просторно помещение.


9. Шарки и мотиви


Освежаване на спалнята

Текстурата в интериора може да бъде създадена и оптически, без да използвате релефни аксесоари и материи – за целта можете да изберете ефектна геометрична шарка в контрастни нюанси, която да изпъква на фона на неутралните тонове в спалнята. Подходящо място за ефектните мотиви са декоративните възглавнички или кувертюрата на леглото.


10. Дизайн на мебелите

Освежаване на спалнята

Добре подбраните мебели в спалнята също са в състояние да преобразят атмосферата в помещението. Добро решение е да подберете обзавеждане с еднакъв или сходен дизайн – например комплект легло, нощни шкафчета и гардероб, или пък мебели от тъмна дървесина, дори те да не са в комплект. Друг начин е да обзаведете помещението в избран от Вас стил, като подберете мебели и аксесоари със сходен дизайн и орнаменти. Ако пък искате да унифицирате вече обзаведената спалня, боядисайте мебелите в нея в еднакъв нюанс.


11. Цветен таван

Освежаване на спалнята

Напук на традицията таваните в дома да бъдат боядисвани в бяло, според специалистите един от най-лесните начини да създадете уютен и свеж интериор е да оцветите тавана в цвета на стените. По този начин визуалната граница между отделните части на стаята изчезва, а помещението изглежда по-уютно и гостоприемно.

Източник: remodelingcenter.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, спалня, спални, обзавеждане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg