фирми продукти
представяме
работа
 
Нестандартни закачалки от... шивашки макари

Не изхвърляйте старите дървени макари за конци, а ги използвайте, за да създадете този интересен аксесоар – закачалка за леки предмети, която можете да поставите в антрето, спалнята, килера или пък домашния си офис. Можете да я използвате и за да окачвате на нея бижутата си, като я поставите на стената до тоалетката в спалнята. Чрез същата техника, която ще видите по-долу, можете да използвате макарите и за освежаване на мебелите – като замените с тях старите и скучновати дръжки на чекмеджета и шкафове.

Закачалки от шивашки макари

Закачалки от шивашки макари


Необходими материали:

* няколко дървени макари за конци (с или без конците върху тях) – можете да изберете няколко еднакви макари или пък такива в няколко размера
* винтове – техните размери трябва да бъдат съобразени с размерите на най-малката и най-голямата макара (вкарани в отвора на макарата, винтовете трябва да бъдат с около 1.5- 2 см. по-дълги)
* дрелка
* отвертка
* прозрачно лепило
* хартия и моливче
* кабарчета

Закачалки от шивашки макари


Инструкции:


1. Ако използвате макара с навит върху нея конец, предварително залепете края на конеца с малко лепило, за да не се разплита.

Закачалки от шивашки макари


2. Вземете парче хартия и го изрежете в желаната форма, с която искате да бъде закачалката. Поставете изрязаното парче на масата и наредете отгоре макарите в желаната конфигурация.

Закачалки от шивашки макари


3. Използвайте моливчето, за да очертаете върху хартията контурите на така аранжираните макари. В средата на всяко кръгче поставете по един знак Х.

Закачалки от шивашки макари


4. Поставете парчето хартия върху стената – на мястото, на което искате да бъде закачалката. Захванете го с кабарчета на местата, отбелязани с Х. Когато отместите хартията ще намерите малките дупчици за винтовете.

Закачалки от шивашки макари


5. Използвайте дрелката и подходящ размер бургия, за да пробиете дупките за винтовете – за целта използвайте направените от кабарчета отвори.

Закачалки от шивашки макари


6. Монтирайте една от макарите на мястото й в съответната дупка, като използвате подходящ по размер винт.

Закачалки от шивашки макари


7. Монтирайте на стената и останалите макари, като използвате отвертка и подходящи по размер винтове.

Закачалки от шивашки макари

Закачалки от шивашки макари


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
Идеи за дома, закачалки

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg