фирми продукти
представяме
работа
 
Въжена декорация за стената

Малко ретро стил никога няма да навреди – вижте този интересен и много лесен за направа декоративен аксесоар за стената, за който са Ви нужни само подходящо въже и силикон за залепване. Проектът е подходящ за помещения с всякакви размери, защото неговите мащаби и форми зависят изцяло от Вашето желание и вкус. Единственото нещо, което прави техниката сравнително бавна за направа, е фактът, че лепилото изисква време, за да стегне.

Въжена декорация


Необходими материали:

1. въже – тук е използвано въже от сизал с дебелина 6 мм
2. ножици
3. пистолет за топъл силикон
4. картон за работна плоскост (за да не изцапате масата при залепянето)
5. гумени ръкавици
6. чук и малки пирончета

Въжена декорация


Инструкции:

1. Започнете да навивате единия край на въжето, като се стараете да го стягате възможно най-силно. На всеки 10-ина сантиметра намотка нанасяйте силикон, за да я задържи на място. Поставяйте лепилото откъм долната страна на въжето, за да може излишъкът да остава върху картона. Можете предварително да нарежете въжето на желаната дължина или да го използвате директно от макарата. Правете въжените кръгчета с различна големина, за да получите по-интересна декорация. Експериментирайте и с техния дизайн, като използвате въображението си или показаните на снимките намотки.

Въжена декорация

2. Когато разполагате с парчетата от желания дизайн, започнете да ги свързвате в един цялостен дизайн. Освен да ги залепвате, можете да увивате част от въжето около две или повече готови намотки, за да оформите индивидуален дизайн.

Въжена декорация

3. Когато налепите малките парчета, за да получите по-големи, залепете и тях, за да постигнете желания цялостен дизайн, който да може да се повдигне и окачи на стената. За целта използвайте няколко малки пирончета, заковани на желаните места, на които да окачите готовия аксесоар.

Въжена декорация

Въженият аксесоар може да се използва не само за стените, но и като подложка за хранене или като ковьор за холната масичка за кафе.

Въжена декорация

Въжена декорация


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
Идеи за дома, декорация, въжена декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg