фирми продукти
представяме
работа
 
Ретро лятна вила

Тази старинна къща, строена в началото на 19-ти век, се намира в Нантъкет - остров на 48 км. южно от Кейп Код, щата Масачузетс, САЩ. Дизайнерът Нанси Серафини и архитектът Лиса Ботичели пък са отговорни за невероятната реновация на интериора на къщата, която е закупена от новите си собственици за лятна вила.

Ретро лятна вила


* Дизайнът на огромното антре е подчинен на морската тематика, тъй като къщата някога е принадлежала на капитан на кораб. Собствениците са решили да запазят този дизайн като неотделима част от атмосферата на дома.

Ретро лятна вила


* Ефектните завеси и плътният килим във всекидневната са избрани като основа, върху която дизайнерката е изградила цялостната цветова палитра на интериора. Тя включва меки тонове на кафявото, кремообразна охра и цвят яйчена черупка.

Ретро лятна вила


* Неутралният интериор в дневната е допълнен от семплия, но стилен фотьойл със светлокафява дамаска, както и от няколко добре подбрани аксесоара – дървена масичка, декоративни огледала и красива настолна лампа с ефектна спираловидна поставка.

Ретро лятна вила


* Пасторалният дизайн в трапезарията е подчертан от декорацията на стената с формата на крава. Избраната неутрална палитра от кафяви, кремави и червени нюанси продължава от всекидневната и тук – те са ненатрапчиви, но едновременно с това носят силен характер в интериора.

Ретро лятна вила


* Втората всекидневна, разположена на горния етаж на къщата, носи спокойна ретро атмосфера, подчертана от меките неутрални нюанси, от огромния килим в зелено, както и от внимателно подбраните симетрични аксесоари.

Ретро лятна вила


* Освежената, ремонтирана и преобзаведена кухня също носи ретро чара на оригиналния интериор, но без да се правят компромиси с удобството на модерното обзавеждане. Дървените кухненски шкафове са боядисани в червеникаво-кафяв оттенък, а дървената настилка е реновирана с помощта на семпла декоративна техника с ефектни ромбове.

Ретро лятна вила


* Изборът на дизайнерката за стените в спалнята също носи атмосферата на ретро стила – той е богат на шарки, но едновременно с това е слънчев и свеж. Останалите елементи в интериора – спалното бельо, завивките, килимът и тапицерията на фотьойлите, са подчинени на тази палитра и този дизайн.

Ретро лятна вила


* За разлика от основната спалня, гостната е решена в много по-неутрален стил, подчертан от меките тонове на сивото, бежовото и бялото. Дизайнът е стилен и семпъл, което го прави особено подходящ за почивка. Акцентът в интериора пада върху шарките – те могат да се намерят върху завесите, завивките на леглото, настилката и декоративните елементи в стаята. За да балансира визуално богатството на текстури и шарки, фонът на стените е едноцветен и в приятен за окото бежов нюанс.

Ретро лятна вила


Източник: traditionalhome.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, обзавеждане, декорация, ретро, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg