фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите цветна мека табуретка

Направете си тази лесна и красива табуретка, която можете да използвате както за сядане, така и като мебел за краката, допълнение към фотьойла. Свежите й цветове пък ще добавят акцент в интериора на всекидневната, спалнята или детската стая.

Табуретка

Показаната тук табуретка е с размери 43 см. в диаметър и 25 см. във височина. Мека и удобна, тя може да се превърне и в любимо място за домашното животно. Цветовете могат да са разнообразни, а ако не харесвате разноцветния дизайн на табуретката, можете да изберете само два или три нюанса.

Табуретка


Необходими материали:

* плат в желаните цветове – тук са използвани по половин метър от 12 цвята памучни платове
* 1 м муселин (за основата)
* пълнеж (вълна, полистирен, памук)
* 2 големи тапицирани копчета
* 2 метални шайби – размерът им трябва да е малко по-малък от този на копчетата
* тапицерска игла
* рибарска корда
* конец
* шевна машина
* остри ножици


Инструкции:

1. Свалете и пуснете на принтер шаблона за триъгълните парчета плат – предварително го оразмерете спрямо проекта си за табуретката.

Табуретка

2. Срежете шаблона от картон и го използвайте, за да срежете по 2 парчета от избраните 12 цвята плат (платове), както и 24 парчета от муселина. Подредете по едно парче от всеки цвят, оформяйки кръг.

Табуретка

3. Подредете парчетата на пластове – зад всяко цветно парче пришийте по парче муселин. За да пришиете първите две цветни парчета едно към друго, захванете ги едно за друго с лицевата страна навън (между парчетата муселин). Захванете парчетата с карфици.

Табуретка

4. Зашийте парчетата едно за друго, за да оформите цветния кръг на табуретката. Започнете шиенето откъм широката част на всяко парче, като оставяте по 5-6 мм толеранс за шева.  Направете кръга на две половинки – по 6 парчета всяка. Готовият кръг не трябва да има дупка по средата.

Табуретка

Табуретка

5. Минете с ютия, за да изправите шевовете.

Табуретка

Табуретка

Табуретка

6. По същия начин ушийте и другата половина на табуретката – цветен кръг от 12 цвята, подредени огледално на вече готовия.

Табуретка

Табуретка

7. Свържете двете части – захванете ги с лицевата страна една към друга и ги зашийте по периметъра, с 5-6 мм толеранс за шева. Не зашивайте докрай ръбовете – необходим Ви е отвор от 20-ина сантиметра, за да поставите пълнежа.

Табуретка

Табуретка

8. Поставете пълнежа и го разпределете равномерно. Зашийте отвора на ръка или пришийте цип.

Табуретка

9. Използвайте тапицерска игла и рибарска корда, за да оформите вдлъбнатината в центъра на всеки от двата кръга. Поставете отгоре по едно копче, заедно с по една метална шайба, и ги пришийте с обикновена игла и конец.

Табуретка

Табуретка

Табуретка

Табуретка

Ето и готовата разноцветна табуретка:

Табуретка
 

Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
табуретка, идеи за дома, интериор, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg