фирми продукти
представяме
работа
 
9 съвета за по-функционална кухня

Възползвайте се от нашите лесни за прилагане идеи, за да увеличите функционалността на своята кухня и да улесните ежедневните си задължения.


1. Акцентирайте върху мястото за готвене

кухня

Конструиран така, че да задържа вниманието на готвача изцяло върху готвенето, този плот за готвене (с ширина 120 см.) е обграден от рафтове, където може да съхранявате подправките. Така всичко ще Ви бъде на една ръка разстояние при готвене. Абсорбаторът пък е вместен в един от горните шкафове, така че да се слива с кухненския дизайн.


2. Функционален кухненски остров

кухня

Идеята за острова в тази кухня е взаимствана от масите от неръждаема стомана, използвани в кухните на ресторантите. За разлика от стандартните кухненски острови, този е с изчистен дизайн и "куха" сърцевина. Така ще разполагате с достатъчно място не само да поставяте част от вещите в кухнята, но и да седнете удобно.


3. Комбинирайте функционалностите


кухня

Вместо един голям кухненски остров, поставете в кухнята си два по-малки, като съчетаете техните функционалности. Така например, единият от тях може да бъде използван за хранене (почти като маса), а другият – за приготвяне на храната (с вградена кухненска мивка).


4. Дръжте чиниите под ръка


кухня

Монтираната върху стената лавица за чинии е добре да бъде близо до съдомиялната машина – така ще можете да извадите, подсушите и приберете измитите чинии с едно движение.


5. Създайте кът за приготвяне на закуска

кухня

Вертикално отварящата се врата (подобно на гаражните врати) скрива тостера и всички прибори, необходими за приготвяне на закуската.


6. Дръжте основните неща наблизо

кухня

Това е много хитър начин за подредба на приборите, взет назаем от дизайна на кухненските ресторанти – в плота са направени специални отвори, в които се поставят метални контейнерчета с различни размери. До тях пък е поставен малък шкаф с рафтове, който съхранява основните подправки.


7. Създайте кът за приготвяне на напитки

кухня

Подредете на едно място кафе машината заедно с всички необходими продукти за приготвяне на сутрешното кафе. На същото място могат да бъдат съхранявани и машината за лед, както и сокоизстисквачката – така ще можете бързо и лесно да си приготвите и други освежаващи напитки.


8. Скрийте микровълновата печка

кухня

Скритите от погледа кухненски уреди спомагат за по-подредения вид на кухнята. Тук например микровълновата печка е скрита зад дървената вратичка с вертикално отваряне, вградена между кухненските шкафове.


9. Улеснете готвенето


кухня

Подобно на металните контейнерчета за поставяне на приборите, споменати по-горе, тези съхраняват необходимите за готвенето продукти, сортирани и подредени.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
кухня, обзавеждане на кухня, кухни

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg