фирми продукти
представяме
работа
 
Мелодично керамично фонтанче

Приятният ромон на стичаща се вода е в състояние да превърне всеки градински кът в истински СПА оазис. Независимо с колко място разполагате, този красив керамичен фонтан е чудесно решение за горещите ленти дни, когато се нуждаете от почивка и прохлада. Поставете го в близост до сенчест кът за отмора, откъдето да можете да се насладите на приятния звук на водата. Единственото, с което трябва да се съобразите е наоколо да има източник на електричество – контакт или разклонител, защитен от стичащата се вода.

Мелодично керамично фонтанче

Фонтанът се състои от голяма керамична ваза, пълна с вода, в която е поставена подводна помпа – тя изтласква водата от съда, откъдето течността се .


Как да го направите:

1. Направете дупка на желаното място, като нейният диаметър трябва да е съобразен с големината на избрания пластмасов съд – горният му ръб му трябва да бъде на 5-6 см. под повърхността.

2. Вътре в съда подредете пласт речни камъчета или дребен чакъл и монтирайте подводната помпа, следвайки инструкциите на производителя. Кабелът на помпата трябва да бъде изкаран над повърхността и изведен до заземен източник на електричество – той трябва да е на достатъчно разстояние или височина, за да няма контакт с вода.

3. Срежете парче pvc тръба с диаметър 2.5 см. - то трябва да е с такава дължина, че при вкарване в помпата да достига на 5 см. под горния ръб на керамичния съд.

4. В центъра на найлоновото парче срежете голям Х-образен знак. Поставете найлона в пластмасовия съд, без да го изпъвате, така че да покрие и мястото около дупката (площ с размери 30х30см.).

5. Прокарайте тръбата през отвора в найлона и я вкарайте в помпата. Поставете напречно на отвора чифт издръжливи на натиск дървени дъски, всяка с дължина 1 м. В рамката с мрежа направете отвор за тръбата и я поставете върху опорните дъски.

6. Пробийте отвор на дъното на керамичния съд – диаметърът му трябва да съвпада с този на тръбата, плюс 3 мм толеранс. Поставете съда отгоре, като прокарате тръбата през отвора. Напръскайте мястото около отвора с изолираща пяна, за да не пропуска вода. Монтирайте клапан за контрол на водното налягане.

7. Напълнете керамичния съд с вода, включете помпата и тествайте. Когато сте доволни от постигнатото налягане и воден поток, покрийте рамката с мрежа с чакъл. През зимата източвайте водата, разглобете и съхранявайте на закрито.

Мелодично керамично фонтанче

A. керамичен съд
B. pvc тръбичка
C. клапан за контрол на потока
D. изолираща пяна (foam sealant)
E. рамка с мрежа
F. подпори от дървесина – 2х4 (5х10 см.)
G. найлон
H. подводна помпа
I. пластмасов съд (кофа)

Източник: Marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
керамично фонтанче, градина, градинска декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg