фирми продукти
представяме
работа
 
7 съвета за по-подредена кухня

Няколко идеи за това как да поддържате кухнята си по-изрядна и спретната.


1. Максимум ефикасност


подредена куня

Организираната кухня предлага много повече възможности за максимизиране на ефикасността. За целта нека всеки предмет има своето място, като осигурите достатъчно пространство за минаване. Т.нар. дизайн на трафика представлява разположението на пътеките из цялото помещение, по които се минава – от една точка до друга и от входа към изхода (ако помещението има повече от една врата). Целта е да разполагате с достатъчно място за преминаване и лесен достъп до всички врати, шкафове и уреди.


2. Подобни с подобни

подредена куня

Съхранявайте всички продукти и аксесоари на групи, като ги обединявате по вид, употреба или пък размери. Така например, що се отнася за подправките за готвене, нека те бъдат съхранявани заедно на лесно достъпно от печката място.


3. Правете основно почистване поне веднъж в годината

подредена куня

Направете инвентаризация на всички прибори, аксесоари и съдове – изхвърлете повредените или ненужните от тях, а останалите разпределете спрямо честотата на употреба.


4. Използвайте прозрачни опаковки

подредена куня

Съхранявайте продуктите в малки стъклени бурканчета, така че да виждате съдържанието и количеството на всяко от тях, без да се налага да го отваряте. Бурканчетата трябва да са надписани, за да не бъркате продуктите със сходен външен вид (тук надписите са направени със специален крем за матиране на стъкло.


5. Вертикална подредба

подредена куня

За да заемат по-малко място, съхранявайте плоските кухненски аксесоари – дъски за рязане, плата, капаци и прочее, върху система от дървени лостове, монтирани вертикално между два рафта.


6. Удобна подредба

подредена куня

Използвайте плитки кошнички от метал или ратан, за да съхранявате малките кухненски аксесоари на едно място – например подправките за готвене и хранене, кухненските кърпи или пък почистващите препарати.


7. Рафтчета в рафтчета


подредена куня

За да се използва максимално цялото място в кухненските шкафове, възползвайте се от удобството на мобилните рафтчета (които могат да се поставят на желаната височина), както и на специалните приспособления, предлагани на пазара (например метални поставки за рафтовете на два етажа, които удвояват мястото върху всеки рафт).


Вижте още: 10 идеи за по-подредена кухня

 

Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
идеи, дом, кухня

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg