фирми продукти
представяме
работа
 
Фалшива венецианска мазилка в три нюанса

Харесвате ли вида на старинните мазилки по стените, които могат да се видят в старинните европейски имения? Макар видът им да е много ефектен, той може да се създаде визуално и по много по-лесен начин - с подходящи бои и правилната техника на нанасяне, не е необходимо да използвате никакви строителни материали.

 Венецианска мазилка


Основна техника


Полагането на тънки слоеве боя създава впечатлението за старинна венецианска мазилка само за няколко минути, вместо този процес да отнеме векове. Ако вкусът Ви или изборът на цветове се промени след използването на тази техника, тогава можете просто да нанесете отгоре нови слоеве боя, като преди това можете да минете със шкурка. Що се отнася до силния ефект на декорацията – ако тя Ви се струва твърде натрапчива, за да оформите с нея всички стени, използвайте я само върху една акцентна стена или върху архитектурен детайл.

 
Венецианска мазилка


Необходими материали:


* от 3 до 5 цвята полугланцов латекс – тук са използвани цветове Наситена ванилия, Мляко с кафе, Шоколадово, Карамел и Бледа резеда;
* две кутийки от алуминиево фолио за еднократна употреба;
* малка пластмасова мистрия;

 Венецианска мазилка
Наситена ванилия (най-светлият нюанс), мляко с кафе (средният по наситеност нюанс), шоколадово.


Инструкции:

1. Изсипете боите - Шоколадово, Мляко с кафе и Наситена ванилия в една от кутийките (както е показано на картинката). Изсипете боите Наситена ванилия, Карамел и Бледа резеда в другата кутийка (те са по-скоро нюанси на един и същ цвят, отколкото отделни цветове).

2. Потопете мистрията във шоколадовия цвят боя и започнете да нанасяте боята от долната страна на стената. Нанесете цвета на около една четвърт от височината на цялата стена и избършете мистрията с чиста кърпа. Започвайки от горната част на стената, нанесете от боята в цвят бледа резеда, но не изтривайте мистрията.

 
Венецианска мазилка

3. Потопете мистрията в боята с цвят карамел, а след това в бледата резеда, така че и двата цвята да останат на мистрията. Започвайки близо до горната част на стената, нанасяйте в посока надолу (вижте снимката).

 
Венецианска мазилка

4. продължавайте да взимате по два цвята наведнъж. Използвайки все по-тъмни цветове и движейки се надолу по стената, свържете горния цвят с онази част, която вече е боядисана в шоколадово.

 
Венецианска мазилка

5. След като сте нанесли цветовете по цялата стена, отдръпнете се по-назад и оценете резултата. Ако е необходимо, добавете още нюанси и светлосенки.

 Венецианска мазилка


Други алтернативи на техниката:



* Теракота

 Венецианска мазилка


* Синьо-зелена красота

 Венецианска мазилка


* С цвят на крем

 Венецианска мазилка


Препоръки:


* Добре е да използвате най-малко три цвята за тази техника.
* Избирайте най-малко един светъл оттенък, един междинен и един тъмен, за да се получи по-богат резултат.
* Не е необходимо да нанасяте грунд върху боядисана по този начин стена - вместо това работете направо върху стария слой. Когато завършите работа ще се виждат фрагменти и от оригиналния цвят, което ще създаде интересен ефект. Ако не Ви харесва прозиращия цвят, просто нанесете още боя.
* Не изтривайте остатъците от боя върху мистрията - несиметричното нанасяне на боята е това, което създава илюзията за дълбочина на цветовете.

* Нанесете последния, леко оцветен, слой върху цялата стена, за да добавите дълбочина и за да обедините визуално цветовете.

Източник: bhg.com

Вижте още: Фалшива венецианска мазилка за стената







27 октомври 2011 13:35 | chudesno
От: krasimira
mnogo dobar i evtin nachin da vnesem v doma si krasotata ot minalite epohi
27 май 2010 15:28 | vpe4atlena sam
От: koleva
mnogo mi haraseha predlojeniata za starinna mazilka - vinagi element ot minaloto nosi jelana eklektika i ujut v dizaina.
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
мазилка, интериор, дизайн, венецианска мазилка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg