фирми продукти
представяме
работа
 
Лесен и ефектен щампован дизайн

Няма нужда да купувате скъпи декоративни платове – използвайте тази лесна техника на щамповане, за която са ви необходими само парче плат, акрилни бои и малко артистична изобретателност.

декорация

Смятате, че това е дело на художник? Всъщност не е. Тази картина, която изглежда като произведение на изкуството, всъщност се състои от множество малки цветчета в различен цвят. Щампованото платно е разпънато върху домашно изготвена дървена рамка по начина, по който художниците разпъват платната за своите картини. Тайната тук е платното да бъде добре опънато, а за целта трябва да спазите определен ред при прикрепването - закрепете най-напред горния край на плата за рамката, като работите от средата към края; след това разпънете до долния край на рамката и най-накрая изпънете страничните краища.

декорация


Необходими материали:

* твърд и плътен (непопиващ) стиропор или декоративен дунапрен (т.нар. craft foam, която се използва за направата на аксесоари) – добре е дунапренът да е със самозалепващ гръб, но можете да използвате и лепило
* перманентен маркер
* ножици
* парчета дървесина
* акрилни бои
* четка за боя
* парче плат (чаршаф)

декорация
Декоративен дунапрен (може да се намери в арт магазините и магазините за художествени материали).



Инструкции:

1. С помощта на перманентния маркер нарисувайте или прекопирайте цвете със семпла форма върху парче хартия. Изрежете формата (като не забравяте отвора в средата) и я очертайте върху парче стиропор/ дунапрен. Нарисувайте или прекопирайте и голямо листо, и го очертайте върху парче от дунапрена. Стъблата на цветята можете лесно да нарисувате с четка, след като сте завършили с щамповането.


декорация

2. Изрежете формата на цветето от стиропора/ дунапрена, като не забравяте отвора в средата. Изрежете от избрания материал и формата на листото.

декорация


3. Залепете всяка форма върху дървено блокче, за да създадете щампата. Ако материалът е самозалепващ, отлепете хартиения гръб. Ако използвате обикновен стиропор/ декоративен дунапрен, нанесете лепило върху гърба на всяка форма и залепете върху дървесината.

декорация


4. Използвайте четка за рисуване, за да нанесете боя върху така създадената щампа. Нанесете боята неравномерно - на места на дебел слой, а на други на тънък. По този начин ще създадете дизайн с текстура и триизмерност и ще получите шикозен рисунък, подобен на този при италианския стил Импасто.

декорация

5. Щамповайте цветята едно по едно, като леко ги припокривате едно с друго, за да създадете дизайн на голямо разцъфнал цвят (предварително закрепете плата/ чаршафа за подходяща работна площ). Щамповайте листата с боя в зелен цвят, а след това нанесете с четката нюанси в бежово, синьо и бяло.

декорация

Източник: diyideas.com







20 януари 2012 21:09 | супер
От: поли
много свежо наистина
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
декорация, щампован дизайн, рисуване, цветя

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg