фирми продукти
представяме
работа
 
8 нестандартни градински пътеки

Стандартните градински пътеки са скучни и безинтересни – на мода са нестандартните решения и ефектни съчетания на материали.


1. Форми, създадени от камък

градини

Няколко не много големи плочи от гранит – правоъгълни и квадратни, могат да бъдат използвани, за да се създадат форми по желание. Тук идеята е пътеката да указва посоката към къта за сядане в единия сектор на градината. Формата й напомня за детската игра на дама и има по-скоро декоративна, отколкото практична функция.


2. Овали в няколко размера

градини

Вместо стандартните павета с еднакви размери, тук са подбрани овални плочи в няколко размера. Плочите са съчетани помежду си така, че да се получи семпла пътечка с ефектен дизайн.


3. Красиви извивки

градини

Семпла и функционална, тази градинска пътечка е създадена от едър чакъл и е обособена отстрани с винилова облицовка. Облицовката позволява да се създаде по-стегнат дизайн – тук той залага на извивките и изчистените линии, лакатушещи между дръвчетата. За да се подчертае дизайнът на пътеката, отстрани са засадени ниски зелени растения в няколко нюанса на зеленото.


4. Продължение на линията

градини

Тук линията на пътеката логически продължава и след кръстосването й с основния път през градината. Това създава интересен ефект, подчертаващ спретнатия вид на пътечката, направена от няколко еднакви квадратни павета.


5. Необикновени павета

 градини

градини

Пътечката в двора и градината може да бъде направена не само от стандартните каменни павета – за целта можете да използвате и други подходящи предмети. Тук например са използвани воденични камъни и дори метални дискове от орачна машина. Нестандартните „павета“ можете да поставите в тревата, в настилка от чакъл или пък сред мъх.


6. Шарка, която се повтаря

градини

Дизайнът на тази пътечка се основава на повтаряща се шарка – тя пък е направена от по четири правоъгълни бетонови плочи. Между паветата пък е засадена зеленина, която създава усещане за завършен дизайн.


7. Комбинация от контрастни материали

градини

Макара е семпъл, този дизайн е ефектен, тъй като той съчетава два контрастни материала – светли бетонови павета – квадрати и дребен чакъл в тъмен цвят. Паветата са в два размера и са поставени диагонално, ъгъл до ъгъл, за да се получи по-динамичен ефект.


8. Горска пътечка

градини

Рустикалният дизайн на тази градина е допълнен от нестандартния избор на "павета" за пътеката – тънки дървени дискове, подредени в лакатушещ дизайн. „Паветата“ са поставени върху основа от едри дървени стърготини от чамова дървесина и са изравнени по височина.


Източник: diyideas.com







8 юни 2010 18:27 | природата в нашия двор
От: нинова
отлично, удивителни идеи за приложение
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
градини, градински пътеки, градински дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg