фирми продукти
представяме
работа
 
10 малки интериора с много стил

Малките интериори невинаги са тесни, мрачни и претрупани – с малко повече усилия всеки от тях може да бъде изграден стилно и красиво, без компромис с функционалността.


● "Тук способът е като при модерните яхти – стремим се да се възползваме максимално от пространството, с което разполагаме, при минимална разгърната площ", казва архитектът Робърт Стърн за тази малка вила на брега на океана във Флорида, САЩ. Кухнята е свързана с малка веранда чрез плъзгащи се врати, с гледка към съседните къщи. Дизайнът на помещението е съобразен с неговата правоъгълна форма, наподобяващ дълъг коридор – от двете му страни са вместени необходимите мебели и уреди, а по средата има достатъчно място за минаване. Освен функционална по отношение на използването на пространството, тази форма е и практична по време на работа, тъй като не се налага много движение из помещението.

малки помещения с много стил


● Това пък е един истински интериор на яхта – дело на дизайнера Мичъл Търнбоу, който създава дом за семейството си в луксозна 24-метрова яхта на пристанището в Ню Йорк. Макар не особено голямо, пространството е оползотворено максимално – вграденото Г-образно канапе предлага комфорт и удобство, а останалите мебели са компактни и мултифункционални.

малки помещения с много стил


● Слънчево и просторно на вид, това малко помещение е част от къща, намираща се в Ийст Хемптън, Ню Йорк. Дизайнерът Питър Стамбърг споделя тайната на интериора: "Направихме така, че малките спални да изглеждат по-просторни, като използвахме за обзавеждането ниски мебели". Освен този трик, могат да се отбележат още две неща – в помещението е осигурена достатъчно светлина, а избраните цветове са светли и наситени.

малки помещения с много стил


●  Малката (поне за мащабите на къщата) трапезария е обзаведена в неутрални тонове – кремаво и кафяво, така че да се подчертаят нейните елегантност и красота. Масата е сравнително голяма, направена от орехова дървесина, а столовете са с висока облегалка и без странични детайли.

малки помещения с много стил


● Тази стилна спалня, обзаведена пищно и все пак елегантно, е част от историческа сграда в Солбъри, Пенсилвания. Помещението представлява гостна стая,  в която дизайнерите са запазили част от старинната атмосфера – според техните думи целта е била интериорът да бъде "лек и гостоприемен", но същевременно верен на своя оригинален стил.

малки помещения с много стил


● Дизайнерът Карлтън Варни оставя своя отпечатък върху този пищен интериор – любовта му към цветовете не остава скрита за гостите на апартамента, намиращ се на Пето Авеню. Обратно на всички установени норми в интериорния дизайн, дизайнерът споделя, че винаги е вярвал в това, че малките пространства изглеждат по-гостоприемни и уединени в тъмни нюанси. Този конкретен интериор е на всекидневната в апартамента, която е обзаведена пищно и е решена в наситени нюанси – шоколадово, златисто, бургунди и черно.

малки помещения с много стил


● Тази малка, но нестандартна като дизайн баня е част от апартамент в Сан Франциско, с площ над 260 кв.м. Усещането за повече простор е постигнато с помощта на система от огледала, която пречупва светлината и я разпръсква из цялото помещение. Освен това дизайнът е решен в светли нюанси, а интериорът е разделен на сектори, така че да се използва максимално цялото налично пространство в банята.

малки помещения с много стил


● Тук основна роля има огромното огледало върху стената – то създава усещането за повече пространство в тази иначе малка трапезария. Сградата се намира в Масачузец и е построена още в началото на 19-ти век за гостоприемница. Според дизайнера Джейн Кастън, къщата притежава "грация, елегантност и семпла красота", затова основният й стил е запазен, макар дизайнът да е осъвременен. Трапезарията е обзаведена със семпла кръгла маса и няколко дървени стола, допълнени от вградени рафтове и чекмеджета, които използват максимално пространството.

малки помещения с много стил


● Дизайнерът Тимъти Коригън съчетава френската елегантност с американския комфорт, за да получи този страхотен дизайн. Спалнята е обзаведена пищно, но елегантно и практично, за да се създаде усещане за интимност и удобство.

малки помещения с много стил


● Този стилен апартамент се намира в Ню Йорк и предлага страхотна гледка към Сентръл Парк. Кухнята му е обзаведена елегантно, но и функционално, като мебелите са с изчистен дизайн и компактни размери.

малки помещения с много стил


Източник: architecturaldigest.com







Няма коментари


ключови думи
интериори, малки помещения, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg