фирми продукти
представяме
работа
 
Лесна и цветна декорация за стената

Семплите и ясно очертани линии на силуетите придават специфичен чар на интериора. Затова те са често използвана декорация в съвременния интериорен дизайн. Вижте един лесен проект, в който сами избирате формата, размерите и цветовете на силуетите.

аксесоари

аксесоари


Необходими материали
:

1) акрилни бои в желаните цветове
2) полупрозрачна самозалепваща се хартия (т.нар. contact paper) – можете да използвате и обикновена оризова хартия, но така има риск част от боята да се размаже, тъй като хартията няма да залепне за основата
3) картон за основата
4) перманентен маркер
5) четки за боя
6) рамка за картини (най-добре със стъкло)
7) макетно ножче


Инструкции:

1. Пуснете избраните изображения на принтер, като предварително ги оразмерите. Изображението ще бъде огледално, когато декорацията е готова.

аксесоари

аксесоари

2. Измерете и срежете парчето картон до желаните размери. За основа можете да използвате и тънка дървена дъска (бяла).

3. Очертайте контурите на основата (от картон или дървесина) върху самозалепващата се хартия, като добавите отстрани толеранс от 3- 5 см. За целта използвайте перманентен маркер.

4. Поставете принтираното изображение под хартията и го позиционирайте в средата на основата. Захванете двата хартиени пласта с тиксо и очертайте с маркера контурите на изображението върху самозалепващата се (контактна) хартия.

5. Поставете контактната хартия върху подходяща за рязане повърхност и изрежете по контурите с макетно ножче.

аксесоари

6. Отлепете гърба на самозалепващата се хартия (това, което е останало след изрязването, не изрязаната фигура) и я залепете върху основата от картон или дървесина. Така избраната фигура - силует остава единствената част, която е открита.

7. Нанесете боята по желания начин и в желаните цветове – тук тя е нанесена на ленти, като те са съчетани несиметрично в няколко цвята. Правете внимателно декорацията по ръбовете – те трябва да са добре очертани, без да се стича боята под тях. Оцветяването по самите ръбове изгражда очертанията на силуета.

аксесоари

8. Оставете боята да съхне за няколко минути, но не я оставяйте да изсъхне напълно. След това внимателно отлепете контактната хартия от основата, като се стараете да не размажете боите. Оставете настрани основата, за да доизсъхне боята. Поставете рамката и окачете на стената.


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
декорации, стенни декорации, аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg