фирми продукти
представяме
работа
 
9 идеи за настилката във всекидневната

Всекидневната е може би помещението в дома, което се използва най-често и хората прекарват най-голяма част от деня си в него. Затова изборът на настилка за помещението е важно решение, от което зависят комфортът и уютът на Вашето семейство. Ето няколко идеи за настилката – някои стандартни, а други не толкова.


1. Истинско дърво за повече дълготрайност

всекидневни

Красотата на естествената дървесина може да се сравни само с тази на корковата настилка. Тук обаче възможностите са много повече – като нюанс, размери на дъските и обработка. Естественото дърво е не само красиво и уютно, но и много издръжливо като материал, ако за него се полагат достатъчно грижи. Настилката от твърда дървесина е особено ценна и поради факта, че тя може да бъде обработвана с шкурка и обновявана многократно. Освен това тя остарява красиво, придобивайки естествен старинен вид, който много хора се опитват да постигнат изкуствено.


2. Килим за повече уют

всекидневни

Килим (или пък мокет), поставен от стена до стена, създава усещането на уют и гостоприемство. Той създава усещане за топлина както физически, така и визуално, а като усещане на допир е мек и приятен. Изберете за килима неутрален цвят, ако желаете той да бъде фон за останалите акценти в интериора, или подберете нюанс от същата палитра като тази на цялата всекидневна.


3. Официален стил с теракота


всекидневни

Ако предпочитате по-нестандартните решения и сте почитатели на старинния стил, теракотените плочки са добър избор. Тъй като те са студени на допир, тяхната употреба е подходяща за по-горещ климат, макар да се съчетават чудесно с плътни килими за повече топлина. За да се създаде ефектен контраст, фугите между плочките могат да са в по-светъл нюанс.


4. Килимни плочки за гъвкав дизайн

всекидневни

Самозалепващите се килимни плочки са чудесно решение за всекидневни, чиито интериор се сменя често. Те могат да се поставят върху шперплатова основа, дървена настилка или бетонни подове, и са подходящи за прикриване на неугледната стара настилка. Тъй като този тип килими са създадени от малки плочки, почистването им става по-лесно – плочката се демонтира, почиства и поставя обратно. Освен това можете да съчетаете части в няколко нюанса.


5. Боядисани дървени подове за индивидуален дизайн

всекидневни

За да създадете дизайн по свой вкус, можете да боядисате старата дървена настилка. Изберете подходящ шаблон и боя за дърво, или оцветител – така ще създадете акцент или ще унифицирате настилката с цветовата палитра на интериора. Боята се нанася и по желание може излишъкът да се избърше веднага с кърпа. Върху цветовете се нанасят няколко слоя полиуретан, за да се предпазят от износване.


6. Обособете секторите с килимчета

всекидневни

Върху цялостната настилка на всекидневната можете да поставите малки килимчета, с които да обособите границите на отделните сектори – сектор за четене, за сядане, за кафе, за гледане на телевизия, за игра и прочее. Килимчетата трябва да са достатъчно големи, за да можете да поставите всички мебели от сектора върху тях.


7. Старинен ефект с оцветител за дървесина

всекидневни

Ако харесвате т.нар. котидж стил и предпочитате чара на дървените подове с патина, можете да постигнете този ефект и върху новата дървена настилка. За целта са Ви необходими подходящ оцветител за дърво – той се нанася, а след това настилката се баданосва, за да се създаде износеният вид.


8. Уютът на дървото с ламинат

всекидневни

Ламинираната настилка е все по-предпочитана спрямо естественото дърво – заради цената си и по-лесната поддръжка. На вид тя напомня дървесина и съществува в разнообразие от разцветки и текстури. Единственият й сериозен недостатък е, че се надрасква лесно, затова е хубаво да поставите филцови подложки на мебелите във всекидневната.


9. Шведски стил с арлекинов дизайн


всекидневни

Тази декорация е стилна и красива, а освен това не е трудна за направа. Дървената настилка се обработва с шкурка, за да се премахнат остатъци от лак. Ромбовете се обособяват с бояджийска лента, а след това половината от тях се баданосват с разтворена във вода латексова боя. Ако желаете останалите ромбове можете да обработите с оцветител за дърво, а на върха на всеки от тях да оформите по един малък ромб в по-тъмен цвят. Върху готовата настилка нанесете няколко слоя полиуретан.


Източник: remodelingcenter.com







Няма коментари


ключови думи
всекидневни, интериори, подови настилки

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg