фирми продукти
представяме
работа
 
Красив абажур с тюл

Ако искате да обзаведете дома си в романтичен стил или пък се чудите как да декорирате момичешката детска стая, ето една идея. Тази ефектна декорация за абажурите е лесна за направа и няма да Ви струва много средства. Що се отнася до цвета – можете да изберете тюл в бяло, розово или какъвто поискате цвят, като не забравяте, че той неизбежно ще пречупи светлината от лампата и ще промени атмосферата в интериора. Вижте повече за проекта:

абажур от тюл


А ето и продуктът, който се предлага на пазара и който е използван за вдъхновение за проекта – тюлената лампа на дизайнера Jonas Bohlin, струваща 524 долара:

абажур от тюл


Необходими материали:

* 9- 10 метра тюл (с ширина 135 см.)
* конец за бродерия
* стъклена лампа (абажур)
* голяма игла за бродерия
* кръгъл резач (т.нар. rotary cutter – жълтият инструмент на снимката по-долу)
* щипка за пари
* карфици
* линийка

абажур от тюл


Инструкции:

1. Съберете необходимите материали и инструменти. Ако ще използвате стар абажур (стига той да е с подходяща форма), свалете го предварително и го почистете.

2. Използвайте резача, за да срежете по дължина парче от тюла с ширина 40 см. Работете на подходяща повърхност – например върху парче линолеум.

абажур от тюл

3. Прегънете по-голямото парче тюл (с ширина 95 см.), така че едната прегъвка да е 40 см., а другата – 55 см. Поставете първото парче тюл (40 см.) върху второто парче (с 40-сантиметровата прегъвка нагоре). Така ще създадете трите пласта тюлова материя – 2 пласта с ширина 40 см. и 1 пласт с ширина 55 см. Захванете трите пласта един за друг с карфици – на сантиметър от ръба.

абажур от тюл

4. Направете семпла тропоска по цялата дължина на декорацията (с иглата и конеца за бродерия), на сантиметър от ръба. Започнете да шиете на около 4 сантиметра от края и разполагайте бодовете на разстояние около 5-6 мм. Захванете с щипката за банкноти макарата с конеца за бродерия, за да го застопорите и да можете по-късно да донагласите дължината му.

абажур от тюл

5. Махнете карфиците и издърпайте постепенно конеца, за да съберете тюла.

абажур от тюл

6. Когато стигнете до края и махнете всички карфици, припокрийте с 3- 4 см. лявата и дясната част, и захванете с карфица.

абажур от тюл

7. Когато стигнете другия край на конеца, завържете двата края и срежете. Преценете с какъв диаметър трябва да е отворът на декорацията, за да пасне на абажура, който ще използвате.

абажур от тюл

8. Поставете тюлената "поличка" върху абажура и завържете на възел конеца.

абажур от тюл

9. Монтирайте кабела и поставете крушката.

абажур от тюл



Източник: craftynest.com







10 май 2010 22:27 | abagur s tul
От: katia
toba moge da se napravi i s dantela i stava mnogo efektno az sam go pravila s metalna ramka i dantela
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
абажури, осветление, лампи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg