фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи идеи за дома – част 5

Понякога нещо съвсем семпло може да освежи дома и да му придаде уникален чар. Вижте още хитри идеи, които ще Ви грабнат с оригиналността и лесното си изпълнение.

5 бързи идеи за дома
Бързи идеи за дома - част 2
Бързи идеи за дома - част 3
Бързи идеи за дома - част 4



1. Цветни бамбукови прибори

Тези цветни прибори са по-скоро за декоративна употреба, тъй като използваната за проекта боя не е безвредна. Тоест, вместо да се храните с тях, можете да ги поставите в красив съд или да ги закачите на видно място в кухнята.

идеи за дома

За да създадете цветните ленти, облепете със самозалепваща се лента или хартиено тиксо местата, които искате да останат в естествен цвят. Нанесете боята в избрания цвят и оставете да изсъхне. Тук е използвана боя емайл, тъй като тя притежава по-ярки нюанси и гланцов завършек.

идеи за дома


2. Филцови камъчета за декорация

Декорирайте бюрото си със стил с помощта на тези красиви филцови камъчета. Те изпълняват не само декоративна, но и практична роля – можете да ги използвате като прес-папие (тежести за хартия).

идеи за дома

За проекта са Ви необходими няколко гладки речни камъчета с желаната форма и размери, къделя вълна (непредена и предварително оцветена), цветен конец, стар чорапогащник и ножици.

Как да ги направите:

1) Разстелете вълната на дебел пласт, така че да увиете свободно камъка в нея.

идеи за дома

2) Увийте камъка, заедно с вълната, с цветен конец и го завържете (конецът трябва да е в цвета на вълната).

3) Добавете още няколко пласта вълна и повторете стъпка 2.

4) Внимателно поставете камъка в чорапогащника и завържете края му здраво.

5) Потопете камъка (увит в чорапогащника) в съд с топла сапунена вода и започнете да разтърквате повърхността му с ръце. Търкайте 10-ина минути.

идеи за дома

6) Изплакнете калъпчето с топла вода, докато водата стане бистра. Срежете чорапогащника и извадете камъка – ако повърхността му не се е степила повторете отново стъпки 4 и 5, и изплакнете. Ако част от камъка се е показала под пласта вълна, поставете нов пласт и повторете стъпки 4 и 5. Оставете да изсъхне.


3. Красота в бутилка

Превърнете ненужните стъклени съдове в свежа декорация, която освен ефекта, ще Ви излезе почти без пари.

идеи за дома

За целта използвайте няколко здрави прозрачни съдове от стъкло – бурканчета, вази, бутилки и прочее. Изплакнете и подсушете добре съдовете. Използвайте цветна боя емайл, за да ги оцветите отвътре в желания матов нюанс – налейте малко от специалния кондиционер за бои емайл, който да грундира стените и да ги подготви за боята. Внимателно разтръскайте и завъртете, за да разпределите кондиционера равномерно по стените. Поставете съда наобратно върху стабилна поставка, за да се отцеди излишъкът. След като основата изсъхне, налейте малко количество от боята и повторете процедурата - разтръскайте и завъртете, за да я разпределите равномерно по стените. Поставете съда отново наобратно, за да се отцеди излишъкът (сложете отдолу книжна салфетка) и го оставете да съхне за поне 48 часа. Използвайте така получените декоративни съдове като вази или като декорация заедно с други аксесоари. Съдовете обаче не стават за пиене на вода, тъй като има риск част от боята да се отчупи.

идеи за дома   идеи за дома


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
дом, идеи, хитринки

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg