фирми продукти
представяме
работа
 
Малък кухненски остров от... стар шкаф за документи

Когато решите да изхвърляте някоя мебел, първо проверете дали тя е наистина неизползваема, особено ако конструкцията й е здрава. Може да се окаже, че от нея можете да създадете друга мебел или пък аксесоар, който да Ви бъде полезен за дома. Такъв е и настоящият проект, който превръща стария шкаф за документи в спретнат кухненски плот с много място за кухненските аксесоари.

кухни

За проекта можете да използвате и други мебели, стига те да са с подходяща форма и конструкция. Ако използваният шкаф е от дърво или пластмаса, монтажът на допълнителните аксесоари ще е по-лесен. Тук е използвана стара метална каса за папки, която е трансформирана в кокетен кухненски остров на колелца. Той разполага с чекмеджета за продуктите, поставки за кухненските кърпи и плот за рязане и приготвяне на храната.


Необходими материали:

* стар шкаф за документи
* грунд (за метал)
* спрей-боя в желания цвят
* 4 броя колелца – 2 стандартни и 2 със стопер
* дървен плот – размерите му трябва да са като на горната част на избрания шкаф, може и малко по-голям
* 2 броя метални хоризонтални поставки за кърпи
* дрелка
* 24 броя болтове с гайки
* 4 броя къси винта


Инструкции:

1. Демонтирайте чекмеджетата и почистете всички повърхности със спирт. Нанесете спрей боята върху всички части на шкафа.

2. Отбележете местата на дъното на шкафа, на които ще монтирате колелцата, и пробийте там отворите за винтовете. Ако дъното на шкафа не е достатъчно здраво, използвайте парче дървесина, за да намалите риска от огъване при натиска на дрелката. Монтирайте четирите колелца на местата им с приложените болтчета и гайки.

3. Монтирайте поставките за кърпи върху страничните части на шкафа, като предварително отбележите местата на монтаж и пробиете дупките за болтовете.

4. Поставете дървения плот върху шкафа и отбележете местата, на които ще поставите винтовете за монтиране. Пробийте пилотни дупки и монтирайте с винтове, като ги прокарате от вътрешната страна на шкафа (можете да използвате и метални шайби, за да не вкарате винтовете твърде надълбоко).

5. Върнете чекмеджетата на местата им и ги напълнете с кухненски прибори и съдове. Можете да монтирате в тях разделители за по-голям ред, а част от приборите можете да закачите на S-образни куки върху поставките за кърпи встрани.


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
кухненски остров, кухни, шкаф за документи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg