фирми продукти
представяме
работа
 
6 необичайни употреби на водката

Освен за пиене, водката може да бъде използвана и за много други цели. Вижте някои от тях.

алкохол

Водката е алкохолна напитка, състояща се основно от вода и етилов спирт. Алкохолното й съдържание най-често е 40°, но достига до 56°. Първата водка е направена от арабския лекар Парес през 860 г. и е била използвана за медицински цели. В Европа пък първата дестилация на ферментирала захаросъдържаща течност е направена от италианския монах-алхимик Валентиус.


1. Третирайте обривите от отровен бръшлян

алкохол

Ако обичате да работите в градината, вероятно Ви се е случвало да попаднете на отровния вид бръшлян, контактът с който причинява неприятни и дълготрайни обриви. Според изследванията този вид растение става все по-разпространено в природата, като причината е глобалното затопляне. За да предотвратите неприятната реакция на кожата, веднага излейте малко водка върху засегнатата част – алкохолът ще отмие дразнещата субстанция.


2. Освежете прането

алкохол

Малко са хората, които обичат да се занимават с прането, а понякога просто се налага да използвате дреха повторно, без да имате възможност първо да я изперете и изсушите. За такива случаи водката е много полезна – просто напръскайте дрехите със спрей, пълен с водка и ги оставете да съхнат на въздух в проветриво помещение. За да не рискувате да повредите дрехите си, първо направете тест върху малък сектор на дрехата. Водката ще убие бактериите, причиняващи неприятния мирис, като след изсъхване нейната остра миризма също изчезва.


3. Излъскайте банята и кухнята

алкохол

Можете лесно да полирате хромираните, стъклени и порцеланови аксесоари в банята и кухнята си, като използвате за целта малко водка. Навлажнете с алкохола чисто и меко парцалче, и избършете до блясък желаните места. Освен че ще придаде по-красив вид на обработените места, тя ще им подейства и антибактериално.


4. Запазете букетите свежи

алкохол

Добавете няколко капки водка и чаена лъжица захар към водата във вазата, в която сте натопили свежия букет, за да запазите свежестта му за по-дълго време. Сменяйте ежедневно така получената смес с нова.


5. Репеленти срещу насекоми

алкохол

Едно от най-неприятните неща при пикниците, работата в градината и излетите на открито са насекомите. Много от репелентите, предлагани на пазара не са напълно безопасни за здравето, затова ги заменете с нещо напълно естествено – малко водка. Налейте я в спрей бутилка и напръскайте върху досадните насекоми или пък я използвайте върху себе си като репелент.


6. Почистете плесените

алкохол

Имате проблеми с плесените в дома си? Тогава вероятно сте използвали цял куп продукти за премахване на мухъла, кой от кой по-вредни за здравето. Всъщност неприятните петна по мебелите, стените и плочките са не само вредни за въздуха в дома, но и грозни за интериора. Затова опитайте да се справите с проблема като използвате обикновена водка – напълнете спрей  и напръскайте засегнатите места. Изчакайте 15 минути и обработете с четка, за да премахнете плесента.


Източник: thedailygreen.com







Няма коментари


ключови думи
алкохол, почистване, дом

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg