фирми продукти
представяме
работа
 
Нощно шкафче от... стол

Ако сте почитатели на нестандартните идеи, ето нещо за Вас. Можете да си направите собствено нощно шкафче, като използвате стар (но здрав) дървен стол, обикновена настолна лампа за бюро и старо дървено чекмедже. Вижте повече за проекта:

спалня


Необходими материали:

1) дървен стол с подходящ дизайн
2) настолна лампа
3) декоративна дръжка за чекмедже
4) дървено чекмедже или дървена кутия с подходящи размери (спрямо размерите на стола)
5) дрелка
6) метални релси за чекмеджета (с дължина колкото е ширината на стола)
7) винтове за дърво

спалня


Инструкции:

1. Демонтирайте седалката на стола (ако ще използвате нов стол, сглобете го частично). Поставете чекмеджето под седалката (мястото, където ще бъде тя), за да пробвате дали е подходящо по размери. Не е задължително то да бъде със същата дължина като ширината на стола, може да бъде и по-късо.

2. Монтирайте металните релси върху чекмеджето и ги захванете на няколко места с винтове. Ако столът, който използвате, има преден панел (под седалката), можете предварително да го демонтирате и да го монтирате в предната част на дървената кутия/ чекмеджето.

спалня

3. Втората част на релсите поставете върху страничните части на стола. Изравнете ги с ръба на мебела така, че седалката да се монтира безпроблемно върху тях. Плъзнете чекмеджето навътре по релсите, за да проверите дали то се движи напред и назад безпроблемно. Монтирайте релсите към стола с винтове.

спалня

4. Поставете седалката и я монтирайте с винтове. Проверете отново дали чекмеджето се движи безпроблемно.

5. Пробийте дупка в центъра на предния панел на чекмеджето, за да поставите дръжката. Върнете чекмеджето под седалката.

спалня

спалня

6. За да монтирате лампата, използвайте дадените в комплекта метални части – прочетете инструкциите или , ако използвате стара лампа, я монтирайте по същия начин, по който е била монтирана на предишното място. Металната поставка трябва да се завинти към единия край на седалката на стола (вляво или вдясно, в зависимост от това от коя страна ще стои мебелът).

спалня

7. Приплъзнете лампата върху металната пластина, монтирана за стола и завинтете крушката. Ако желаете, можете да захванете кабела й за конструкцията на стола с помощта на тапицерски телбод или на изолирбанд.

спалня


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
стол, трансформация, спалня

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg