фирми продукти
представяме
работа
 
Весел ягодов аксесоар

Без особено усилия и без специални материали, можете да си направите сами цял куп ягодови аксесоари от плат. Тях можете да използвате  като игленици или да ги подредите в купа за декорация. Размерите, вида и цвета им зависят изцяло от Вашия вкус и желание. За проекта можете да използвате остатъци от плат, филц или панделки, останали неупотребени от други проекти.

дизайн


Необходими материали:

* парчета плат или филц в избрания цвят – най-добре дюс
* игла и конец
* шевна машина (по желание)
* ножици
* фин пясък
* конец за бродерия или филц (за шапчиците и за семенцата)
* лепило за тъкани


Инструкции:

1. Свалете схемата, показана по-долу и я оразмерете според собственото си желание. Пуснете я на принтер и изрежете по контурите, за да получите шаблон. С него очертайте и изрежете формите от плат.

дизайн

2. Оформете конусовидната основа на ягодката (с лицевата страна навън) и направете шев по ръба, оставяйки малък толеранс.

дизайн

3. Направете хлабав шев по горния ръб на плата – по целия периметър на отвора. Преди да стегнете конеца, поставете конуса в малко бурканче или бутилка (за баланс) и сипете вътре малко фин пясък. Можете да напълните ягодките и с памук, или с вълна. Когато сте готови с пълнежа, издърпайте здраво конеца и зашийте отвора.

дизайн


4. За да направите шапчиците на ягодките, използвайте шаблона по-горе – изрежете формата по контурите и я пришийте към горната част на вече готовата ягодова основа. Друг вариант е да направите листа с игла и конец (чрез запълващ шев).

5. Семенцата на ягодките направете предварително или в края на проекта – за целта използвайте игла и конец за бродерия (например с френски възел).

дизайн


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
ягодов мотив, аксесоари, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg