фирми продукти
представяме
работа
 
Кухни с органичен дизайн

Ако обичате да сте в крак с модата, вероятно вече сте наясно с една от най-горещите тенденции в интериорния дизайн – органичният стил. Вижте няколко идеи как Вашата кухня да се превърне в органичен оазис за готвене, хранене и събиране с близките хора.


1. Коркова настилка

кухни органичен дизайн

Коркът е един от най-предпочитаните материали за настилка, защото е екологичен (при добива му не се отсича цяло дърво, а се взима само кората му, която се възстановява), приятен на допир и създава усещането за уют. Освен в естествения му нюанс, материалът може да се намери и в разнообразие от меки цветове, които да да съчетаят в цялостния дизайн на кухнята.


2. Уют на дървесина

кухни органичен дизайн

Макар да е сравнително по-труден за поддържане материал (в сравнение да речем с пластмасата  и метала), дървесината си остава предпочитана при избора на кухненски мебели. Добре е да изберете мебели и аксесоари от бамбук, тъй като той е по-екологичен. Що се отнася до грижата за природата, не изхвърляйте старите кухненски шкафове, само защото са захабени – с малко грижа и подходящи продукти можете лесно да им върнете предишния блясък и красота.


3. Изчистен дизайн

кухни органичен дизайн

Когато става въпрос за дизайн, съвременните тенденции залагат на изчистените линии и минималистичен стил.


4. Органични кранове

кухни органичен дизайн

Тук "органичен" се употребява в два аспекта – като дизайн и като функционалност. Като дизайн линиите са изчистени, меки и се акцентира върху естествените за природата извивки (показания тук кран например наподобява формата на цвете). Що се отнася до функционалността, изберете кранове с опция за пречистване на водата, както и с възможност за спестяване на използваното количество (чрез вида или насочване на струята).


5. Органични чекмеджета

кухни органичен дизайн

Няколко плетени кошнички могат да заменят масивните чекмеджета в кухнята. Поставете ги директно върху рафтовете или ги монтирайте върху дървени плоскости, поставени на релси, за да ги издърпвате и прибирате с едно движение.


6. Съвременни извивки

кухни органичен дизайн

В природата рядко съществуват ъгли и прави ръбове, затова заложете в кухнята си органичните извивки. Те придават на помещението по-гостоприемен и уютен вид.


7. Живи растения

кухни органичен дизайн

Намерете място в кухнята си за няколко саксии със зелени растения – например подправки. Те не само ще придадат на кухнята по-свеж вид, но и ще са Ви на разположение при готвене.


8. Панели от плат


кухни органичен дизайн

Вместо стъкло, използвайте за кухненските шкафове парчета плат в свежи нюанси. Демонтирайте стъклените панели от вратичките и ги заменете с парчета от избраната материя. Заложете на органични материи в координиращи на дизайна на кухнята цветове – панелите лесно могат да се подновяват при промяна на интериора.


9. Аксесоари от бамбук

кухни органичен дизайн

За кухненските аксесоари също изберете естествени материали. Бамбукът е едно много добро решение за целта – от него могат да бъдат направени не само мебелите, настилката и кухненските приспособления, но и щорите. Бамбуковите щори са красиви, екологични и се съчетават добре с всякакъв съществуващ дизайн.


Източник: kitchenandbathideas.com







6 юни 2010 23:32 | нестандартни форми
От: фифи
кухнята с извитите форми е страхотна.Много бих искала да разбера цената и.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
кухни, ограничен дизайн, еко обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg