фирми продукти
представяме
работа
 
Водна градина в корито

Ако нямате достатъчно място, средства или време, за да създадете в двора или градината си воден към, вижте този лесен проект. Той ще Ви помогне да направите сами лесна, но ефектна водна градина с растения, събрани в обикновена дървена кутия – корито.

градини


Необходими материали:

* дървени дъски (тук е използвана кедрова дървесина 1х8 инча – 2.5х20 см.)
* препарат за влагозащита
* гумена обшивка
* избрани водни растения (тук са използвани акорус/ тревист аир, воден шип, водна леща, тлъстига/ седум, дебелец, палмова папрат и зисиринхиум)
* почвена смес
* дребен чакъл
* керамична топка или други орнаменти
* трион
* чук и пирони
* винтове за дърво


Инструкции:

1. Изрежете от дървесината 2 дъски с дължина 76 см. (за страничните части по дължина) и 2 дъски с дължина 38 см. (за стените по ширина). Сглобете основната рамка на кутията и заковете с пирони. Измерете вътрешната й част, за да поставите дъното – за него можете да използвате същия тип дъски или пък екстериорен шперплат с дебелина 2 см. Използвайте триона, за да изрежете парчето с необходимите размери.

градини


2. Пробийте предварително дупките за винтовете – направете по една дупка на всеки 15 см. по продължение на ръбовете на страничните дъски, за да монтирате дъното. Използвайте винтове за дърво, за да свържете дъските в кутия. За да създадете дървения разделител, срежете парче дърво със съответните размери и го монтирайте на желаното място, в зависимост от желаното съотношение между двете части (тук са 1/3 на 2/3).

градини


3. Използвайте допълнителни винтове, за да монтирате здраво крайните свръзки една за друга. Нанесете влагозащитния препарат върху 4 парчета дървесина (2.5х5 см.) и ги монтирайте към всеки ъгъл, за да стабилизират допълнително кутията.

градини


4. Във вътрешната част на кутията поставете гумената облицовка или нанесете специален препарат, за да запечатате вътрешността на съда. На дъното на сектора, в който ще засаждате растения пробийте няколко дренажни дупки.

градини


5. Поставете в сектора за растения част от почвената смес и засадете избраната зеленина. Във водния сектор пък засадете водните растения, като плаващите видове е добре да поставите върху тухла на дъното. Декорирайте допълнително с избраните аксесоари (например камъни, керамични фигурки, глазирана керамична топка и прочее).

градини


Източник: diyideas.com







Няма коментари


ключови думи
водна градина, корито, градини

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg