фирми продукти
представяме
работа
 
10 съвета за малката кухня

Малко са щастливците, които разполагат в дома си с достатъчно голяма кухня, за да им стигне мястото за всичко. Ограниченото пространство обаче не бива да е пречка да обзаведете кухнята си така, че да се чувствате добре в нея. Вижте няколко идеи, които ще Ви помогнат да оформите кухнята си така, че тя да изглежда по-просторна и стилна.


1. Стъкло и естествена светлина


кухни

Добре осветената кухня изглежда по-просторна и гостоприемна, а освен това в нея се работи по-лесно. Осигурете в помещението възможно най-много естествена светлина и монтирайте стъклени вратички на кухненските шкафове, за да не я блокирате. Използвайте по-светли цветове и блестящи повърхности, които да отразяват светлината и да я разпръскват из цялата кухня.


2. Отворени рафтове

кухни

Макар да са по-трудни за почистване, отворените рафтове са добро решение за малката кухня. Ето един подходящ пример – не много широк дървен шкаф с рафтове, върху които могат да се подредят готварски книги, аксесоари и декорация.


3. Организация на кухнята с кухненски остров

кухни

Съчетание между работна площ и място за съхранение на кухненските аксесоари, кухненският остров е особено полезна мебел, стига помещението да не е съвсем малко. Неговите размери могат да варират, така че да паснат на Вашия дом, като ефикасността му многократно надминава тази на повечето кухненски мебели, тъй като имате достъп отвсякъде.


4. Специални места за специфичните вещи


кухни

Всеки сантиметър в малката кухня трябва да бъде оползотворен максимално. За целта идват на помощ специфичните решения за кухненските шкафове – например този тесен, но дълъг шкаф-чекмедже, който заема много малко място, но събира на рафтовете си множество шишенца с подправки.


5. Организация в чекмеджетата

кухни

Евтини и ефикасни, разделителите за чекмеджета Ви позволяват да организирате приборите и кухненските аксесоари, така че да оползотворите максимално пространството в тях, а и да намирате бързо и лесно необходимите неща.


6. Вградена дъска за рязане

кухни

За да спестите място и да улесните работата си, можете да монтирате дъска за рязане на метални релси, точно под работния плот (над чекмеджетата). Тя се прибира и изважда лесно и бързо, а можете да оформите предната й част така, че да не се отличава от цялостната фасада на кухненските шкафове.


7. Лесна идея за организация

кухни

За да изглежда кухнята по-подредена и спретната, намерете подходящо място, където да скриете малките кухненски уреди – сокоизстисквачката, кафе-машината, пасатора. За целта можете да използвате шкафче, разположено на нивото на работния плот, което се затваря с вратички или с плъзгаща се врата (например както при кутиите за хляб). За да улесните работата си, можете да монтирате електрически контакт в задната част на шкафа.


8. Заоблени линии

кухни

Ако искате да отделите къта за хранене от кухненския кът за готвене, можете да го направите чрез не много голям шкаф със заоблени ръбове, който да играе ролята и на барплот.


9. Скрити места

кухни

Фалшивата стена зад кухненските шкафове не само събира вградените в нея уреди, но и обособява скрита ниша за поставяне на вещите. Върху така оформените дълбоки рафтчета могат да се подредят малки кухненски уреди, готварски книги, декоративни аксесоари и прочее.


10. Метални рафтчета - кошнички

кухни

За да се използват кухненските шкафове в цялата им дълбочина, можете да монтирате в тях метални рафтчета на релси, които се издърпват и прибират с едно движение.


Източник: kitchenanadbathideas.com







30 април 2010 23:09 | bravo
От: atanaska
Brawo!Mnogo polezni idei!Mnogo prakti4ni re6eniq!
29 април 2010 12:54 | mnenie
От: natalia
tova koeto vidiah mnogo mi dopadna strahotni idei derzaite
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
кухни, малки помещения, кухненски аксесоари

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg