фирми продукти
представяме
работа
 
12 идеи за облицовка в банята

Облицовката в банята е основният елемент на дизайна й, затова тя трябва да се подбира внимателно, в зависимост от вида, който искате да постигнете. Вижте няколко идеи за съчетаване на цветове и материали, така че да се постигне желаният дизайн и ефект.


1. Баня в златисто

бани

Цялата баня е обляна в златисто, като за нея са подбрани стенни плочки и подови плочки в нюанси на жълтото и оранжевото. Добавени са няколко акцента в кремаво, които да създадат интерес и контраст, отвличайки вниманието от малките размери на банята. Облицовката е допълнена от боя в мек ванилов нюанс, с която са акцентирани стените.


2. Луксозен тапет


бани

За баните, които са много повече от мокро помещение за къпане, дизайнът може да включва луксозни тапети. Ако помещението се използва и като стая за тоалет, а влагата е ограничена (например чрез душ кабина), интериорът може да бъде разчупен с нестандартно решение за стенна облицовка. Тук луксозният тапет в наситен червен оттенък е съчетан с боя в керемиден нюанс. За да балансира визуално наситената стенна облицовка, подът е в неутрални тонове, като настилката е покрита с плетен килим от сизал.


3. Стил от камък

бани

Мраморът е твърде студен, за да се използва широко в останалите помещения на дома, но в банята той е на мястото си. Той може да се намери в разнообразие от цветове и шарки, така че дори създадена само от мрамор, стенната и подова облицовка може да бъде оформена чрез разнообразни съчетания от нюанси и текстури. Друг вариант е плочките за облицовка да са от варовик, но се препоръчва върху тях да се нанесе специален препарат, който ги запечатва и предпазва от оцветяване и мухъл.


4. Релефен шаблонен дизайн с мазилка

бани

За онези, които харесват нестандартната декорация, релефната мазилка е чудесно решение. Тя се създава с помощта на шаблон, поставен върху стената, а за нанасяне на мазилката се използва шпатула, чрез която сместа се разнася и изравнява. Така създадените релефни щампи се втвърдяват при изсъхване и образуват интересна стенна облицовка, която може да бъде оцветена допълнително със смес от боя и гланц.


5. Тапети и винил

бани

Този нестандартен и смел тапет създава акцент в интериора и превръща обикновената баня в ефектно помещение. За да не се повреждат тапетите, в долната част на стената, там където има повече влага, е инсталирана винилова облицовка, която не позволява на влагата да проникне към стените. Съчетанието между червено и бяло създава стилен акцент, който прави интериора едновременно нестандартен и ненатрапчив.


6. Декорация с боя

бани

Дори нанесена само върху една (акцентна) стена, боята е в състояние да освежи банята и да я превърне в помещение за отмора и релаксация. Тук възможностите са почти неограничени, тъй като може да се избира измежду разнообразие от техники за нанасяне на боята (вижте техниката за създаване на показаната по-горе шарка – арлекин тук). Добре е да се подберат бои, създадени специално за условията в мокрите помещения, които ще издържат по-дълго време на влагата и кондензацията.


7. Креативност с цветен бетон

бани

Оцветеният бетон е красив, издръжлив и лесен за поддържане материал за облицовка, който освен всичко е и много подходящ за бани със съвременен дизайн.


8. Боядисани тухли

бани

Ако стените в банята са тухлени, техният нестандартен вид може да се запази като основа, а върху тях да се нанесат няколко слоя боя. Ако пък целта е да се постигне ефектният вид на тухлите върху стандартна стена, предварително върху нея може да се монтира тухлена облицовка. Това нестандартно решение може да се съчетае с естествения вид на махагона и луксозни завеси за баня от непромокаема материя.


9. Красота и цвят от естествен камък

бани

Когато става въпрос за облицовка от естествен камък, шистите са особено подходящ избор, тъй като предлагат нестандартен дизайн в съчетание с интересна естествена шарка на облицовъчните плочки. Те могат да се съчетаят с боя, като част от стената в банята се облицова с камък, а другата част се боядиса в неутрален цвят.


10. Имитация на мрамор с боя

бани

Красотата на мрамора може да се постигне и само с боя, стига да се приложи правилно техниката за нанасяне. По този начин се спестяват средства за материала и за монтаж на облицовъчните плочки, а резултатът е повече от ефектен. Ако отгоре върху боята се нанесе слой полиуретанов лак, стените ще бъдат защитени от влагата и ще могат да се почистват бързо и лесно.


11. Камък и боя


бани

Облицовката от естествен камък върху пода и всички стени в банята може да бъде не само скъпо, но и претрупано. Затова е добре тя да се съчетае с боя в неутрални нюанси, които да подчертават красотата на облицовъчните плочки. Решение на проблема е долната част на стените да се облицова с мрамор, а горната да се боядиса с боя за мокри помещения.


12. Винилови тапети

бани

Красиви и практични, виниловите тапети са не само ефектни, но и лесни за поддръжка и монтаж. Те могат да се намерят в разнообразни шарки, цветове и текстури, така че облицовката да бъде едновременно интересна и лесна за почистване. Заради виниловия материал тапетите са много подходящи именно за мокрите помещения, тъй като са водонепромокаеми и се почистват лесно.


Източник: kitchenandbathideas.com







13 юли 2010 22:56 | БАНЯ
От: ТАНЯ СОТИРОВА
МНОГО СА ЕФЕКТНИ НО НЕ ПРИЛОЖИМО В МАЛКИТЕ БАНИ В ПАНЕЛКИТЕ. АЗ ИМАМ БАНЯ 2.50 М2 А ИСКАМ ДА СИ СЛОЖА ДУШ КАБИНА. КАК ДА ГО НА ПРАВЯ.
11 май 2010 18:35 | Банята
От: Ilieva
Разбира се, че има значение големината на помещението отредено за баня, колкото е по-малко, толкова повече трябва да се избягват тъмните нюанси, които създават допълнително усещане за размера на помещението, а и не само облицовките правят банята ! Трудно можеш да разгърнеш дизайнерски талант на3 м2 !!!!!!!
20 април 2010 18:00 | баня
От: мария
В края на краищата има ли значение какъв е размерът на банята - става въпрос за облицовки, а не за мебели или аксесоари.
20 април 2010 13:13 | БАНЯ
От: БОИАНА
ДА СУПЕР НО ТЕ СА 50% ОТ КВ. НА МОЯ СКРОМЕН АПАРТАМЕНТ
1 ]
4 резултата в 1 страница


ключови думи
бани, облицовки за баня, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg