фирми продукти
представяме
работа
 
3 невероятни идеи за мебелите

Най-хитрите идеи за дома обикновено са онези, при които само трябва да добавите нещо към мебелите или аксесоарите, или да ги трансформирате така, че да станат по-функционални и по-лесни за употреба. Вижте три идеи за подобни проекти с мебели, които можете да използвате.


1. Шикозен поднос

Старият дървен или пластмасов поднос ще се превърне в практичен аксесоар за масата само с помощта на четири еднакви дръжки за шкафчета. Изберете дръжките от желания материал – дърво, пластмаса, метал, както и в подходяща за целта форма. Монтирайте по една дръжка във всеки от четирите ъгъла на подноса, на няколко сантиметра от ръба, за да ги превърнете в стилни крачета.

идеи за мебелите у дома


2. Масичка и половина

Всъщност става въпрос за проект, с който можете да дадете втори шанс на старата масичка, която сте готови за изхвърлите. За проекта е необходима само половината от мебела, затова можете да използвате и маса, чиито един или два крака са счупени.

идеи за мебелите у дома

Особено подходящ за проекта е онзи тип маси, които се разтягат, тъй като техните половини са разделени при самото производство на мебела. Ако пък не разполагате с точно този тип масичка, занесете Вашата мебел при дърводелец, за да я среже през средата.

Преди да започнете работа обработете всички части на масата с шкурка, избършете с кърпа, нанесете грунд и боядисайте в желания цвят боя. Монтирайте на желаното място върху стената (в пирони или винтове) дървена летва с дължината на изрязания ръб на мебела. Летвата трябва да е достатъчно стабилна, за да се облегне на нея масата (ако ръбът й е кух, парчето трябва да влезе в него). Прокарайте няколко винта за дървесина през горната част на плота към парчето дърво, за да стабилизирате конструкцията.

идеи за мебелите у дома


3. Рафтчета от пейки

Ако искате да си направите бърз, лесен и евтин шкаф с рафтчета за всекидневната, този проект е за Вас. Още повече, че с него можете да контролирате височината на мебела. За целта са Ви необходими три еднакви дървени пейки, като можете да използвате и такива с различна големина, но така ще разполагате с по-малко място върху шкафа.

идеи за мебелите у дома

Преди да ги монтирате една към друга, обработете пейките с шкурка, нанесете грунд и ги боядисайте в желания цвят боя. Когато боята изсъхне, поставете първата пейка върху втората и прокарайте дълъг винт за дърво през крака на горната пейка към седалката на долната. Повторете същата процедура и с останалите три крака, така че двете пейки да са стабилно монтирани една за друга. Поставете третата пейка най-отгоре и я монтирайте за седалката на втората по същия начин, използвайки дълги винтове за дърво.

идеи за мебелите у дома


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
дизайн, мебели, обзавеждане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg