фирми продукти
представяме
работа
 
"Фалшива" каменна настилка

Ако разполагате с дворче, веранда или голяма тераса, която винаги сте искали да направите с каменна настилка, вижте как можете да постигнете този ефект върху бетонен под. Така си спестявате усилията и средствата за закупуване и поставяне на каменните плочки, като едновременно с това си осигурявате красив дизайн като от списанията. Освен всичко това, фалшивата настилка се почиства много по-лесно, тъй като по нея няма пукнатини и фуги, които да се замърсяват.

фалшива каменна настилка


Необходими материали
:

* екстериорен латекс в бял, черен и сив цвят (3 нюанса)
* панерче за боя
* четки за боя
* шаблон (закупен от магазина или направен от твърд картон/ пластмаса)
* твърда метла
* маркуч за вода
* препарат за съдове
* предпазни ръкавици
* парцалчета
* препарат за запечатване на бетонови настилки (по желание)


Стъпка 1: Подготовка на бетона
Подгответе бетоновата настилка – преместете временно мебелите, изметете и измийте с маркуча и препарата за съдове. Изплакнете добре и оставете да изсъхне.

фалшива каменна настилка


Стъпка 2: Планиране на дизайна

Свалете примерната схема, дадена по-долу, за да направите от картон или пластмаса шаблона, или направете (закупете) свой собствен дизайн за фалшивата каменна настилка върху пода. Планирайте нещата така, че да започнете работа от средата на мястото, работейки отвътре – навън.

фалшива каменна настилка

фалшива каменна настилка


Стъпка 3: Полагане на основния цвят
Поставете шаблона на желаното място и започнете да го запълвате с основния цвят (сиво), като варирате трите нюанса. За да избегнете процеждане на боя под шаблона и размазване на шарката, не взимайте твърде голямо количество от боя с четката. Оставете боята да изсъхне.

фалшива каменна настилка


Стъпка 4: Полагане на нюансите на текстурата
Добавете на шарката повече релеф като оформите фалшивите камъчета с боята в черно и бяло. Наслагването на цветовете води до неравномерен ефект, който придава на шарката по-естествен вид.
Съвет: Използвайте пестеливо черния латекс – той е необходим само, за да подчертае светлосенките на „камъните“, а тук-там можете да си позволите по няколко тъмни „камъчета“.

фалшива каменна настилка


Стъпка 5: Обработете цялата настилка
Когато направите шарката, веднага отлепете внимателно шаблона и се преместете в съседния сектор. Работейки със същата техника сектор по сектор, обработете цялата настилка или желаната част от нея.

фалшива каменна настилка


Стъпка 6: Довършителен щрих
Ако желаете, можете да нанесете върху цялата настилка слой препарат за запечатване на бетона – той ще предпази шарките от изхабяване и ще го защити от атмосферните условия.

фалшива каменна настилка


Източник: diyideas.com







22 септември 2012 13:57 | Fal6iva kamenna nastilka
От: Mihail Mihailov
Hitro-haresva mi...
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
каменна настилка, двор, циментова настилка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg