фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни великденски идеи 5

Великден наближава, а заедно с него наближава и времето за подготовка на дома за празничните дни. Това е времето, в което се подготвяме не само да почетем светлия празник, но и да преобразим дома си за пролетта. Вижте още няколко идеи, които да Ви вдъхновят за промяна на дома и интериора.


Лалета и яйца

великденска лесна декорация

За да си направите лесна великденска декорация със свежи цветя, напълнете красив стъклен съд с вода до половината и пуснете вътре няколко бели яйца (пластмасови, цели или пък предварително изпразнени черупки). За да допълните декорацията, потопете сред яйцата свежи стръкове бели пролетни цветя, заедно с листата – например лалета. Контрастът между искрящо белия цвят и свежо зеленото ще създаде настроение и интерес.


Цитрусов букет

великденска лесна декорация

Вместо във вази, потопете пролетните букетчета в лимонова кора. Срежете горната част на един добре узрял лимон, на 1- 1.5 см. от върха, и издълбайте вътрешната му част с лъжица. Вътре в кората поставете малък съд с вода (солница, чашка, капачка) и натопете по едно малко букетче. Лимоновата ваза аранжирайте върху подходяща поставка – например такава за варени яйца.


Салфетка с цвете

великденска лесна декорация

Ако организирате празнична вечеря или обяд, можете да поставите на мястото на всеки гост по една семпла, но ефектна пролетна декорация. Направете я като сгънете по една зелена салфетка от плат на четири и издърпате единия й край, за да получите формата на цвете. Поставете салфетката в една неголяма стъклена чаша, вътре в нея пък поставете малка колбичка (или друг малък съд) с вода, в която сте натопили свеж стрък от избраното цвете. Крайчетата на салфетката оформете като листа.


Лесна цветна декорация

великденска лесна декорация

Ето една още по-лесна и семпла декорация с цветя – поставете по едно гумено ластиче около няколко еднакви стъклени съда и закачете за тях по един стрък от избраното цвете. Вътре в стъклените съдове поставете по една декоративна свещ, а самите тях – в няколко еднакви керамични панички, пълни с вода (за да останат цветчетата по-дълго време свежи). Аранжирайте декорацията в редичка върху масата.


Яйца на панделка

великденска лесна декорация

За да създадете тази интересна декорация с яйца, необходимо е предварително да изпразните съдържанието на яйцата. За целта пробийте по един отвор в двата им края, леко пробийте жълтъка с игла и внимателно издухайте съдържанието в купичка. Изплакнете черупките с вода и ги оставете да изсъхнат, а ако искате можете да ги боядисате с боя за яйца. Използвайте дълга игла, за да нанижете тънка панделка през всяка черупка - завържете единия край на панделката на възел, а другия окачете за желаното място.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
Великден, великденска декорация, яйца

още по темата

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg