фирми продукти
представяме
работа
 
Пролетни цветя в дизайна

С настъпването на пролетта сякаш няма нищо по-естествено от това да декорирате интериора си с флорални мотиви и цветя. Вижте няколко проекта, с които да освежите дома си и да поканите в него пролетното настроение.

пролетни цветя дизайн


1. Малки детайли

пролетни цветя дизайн

Вместо за печене, можете да използвате формичките за кексчета като миниатюрни поставки за картинки. Боядисайте ги в свеж цвят с акрилна спрей боя и оставете боята да изсъхне. Очертайте върху парче картон кръг с диаметъра на всеки отвор на формичките и го използвайте като шаблон, за да изрежете кръгчета с избрания мотив (цветна щампа от списание или свалена и пусната на цветен принтер). Изрежете кръгчетата и ги поставете в отворите за кексчетата – ако се налага използвайте и малко лепило, за да ги задържите на място.

пролетни цветя дизайн пролетни цветя дизайн

пролетни цветя дизайн пролетни цветя дизайн

пролетни цветя дизайн пролетни цветя дизайн


2. Деликатен мотив за шкафа

пролетни цветя дизайн

Обикновеният и скучен на вид шкаф ще придобие нова красота с помощта на няколко деликатни теменужени мотива. Боядисайте целия шкаф в неутрален цвят – крем или яйчена черупка, и оставете боята да изсъхне. Свалете желания дизайн (на фон със същия цвят като използваната боя) и го пуснете на цветен принтер в желаната големина. Залепете мотива върху повърхността на шкафа със спрей-лепило, като внимавате да не се получават гънки и балончета с въздух (вижте повече за тази техника тук).

пролетни цветя дизайн

пролетни цветя дизайн


3. Цветя върху покривката на масата


пролетни цветя дизайн

Декорирайте едноцветната покривка за маса с помощта на този красива флорална апликация на хиацинт. Дизайнът се изрязва от плат в зелен цвят и се поставя върху покривката с помощта на лепило за тъкани или специална разтопяема материя за апликации (fusible web). Цветчетата направете от парчета плат в пурпурно и ги пришийте едно до друго, за да оформите съцветието. Вместо плат можете да използвате копчета в синьо и лилаво.


4. Цветя върху стената

пролетни цветя дизайн

Стандартните кубчета за стана, които играят ролята на декоративни рафтчета, също могат да бъдат освежени с помощта на цветна апликация. Свалете избрания дизайн, оразмерете го и го пуснете на цветен принтер. Залепете мотивите към кубчетата със спрей-лепило и внимателно изгладете повърхността им, за да премахнете гънките и балончетата с въздух.

пролетни цветя дизайн

пролетни цветя дизайн


5. Нестандартна декорация върху камъчета

пролетни цветя дизайн

Ако обичате нестандартната декорация, този проект е тъкмо за Вас. Той представлява своеобразен пъзел от камъчета, който образува красив теменужен мотив. За целта изберете няколко еднакви плоски камъчета (можете да потърсите в специализираните градиснки центрове), а избраният дизайн свалете и пуснете на цветен принтер. Поставете мотива върху подредените едно до друго камъчета и ги очертайте с моливче. Изрежете по очертанията и залепете върху всяко камъче хартията с лепило за декупаж.

пролетни цветя дизайн


6.  Легло с цветна декорация


пролетни цветя дизайн

Скучната горна дъска на леглото можете да декорирате с този красив цветен мотив. За целта свалете избрания дизайн и го оразмерете спрямо големината на дъската. Пуснете дизайна на цветен принтер (може и на няколко части) и внимателно го поставете върху дъската, като го залепите с лепило или с двойнозалепваща лента.

пролетни цветя дизайн


7. Декорация с кръгчета


пролетни цветя дизайн

Можете бързо и лесно да създадете своя собствена декорация, като използвате тези малки кръгчета с цветни мотиви. За да направите кръгчетата използвайте готови картонени кръгове, подложки за чаши или друг подходящ материал. Върху всяко кръгче залепете избрания дизайн, който предварително сте свалили и пуснали на цветен принтер (или сте изрязали от цветно списание). Подредете кръгчетата едно до друго в желаната форма и ги залепете с течен силикон. За да ги монтирате върху стената можете да използвате парчета двустранно залепваща лента.


8. Декорация за масата

пролетни цветя дизайн

Подобно на декорацията със сухи цветя, предварително притиснати и изсушени, Вие можете да си направите декорация за холната масичка. За целта свалете желания дизайн, оразмерете го и го пуснете на цветен принтер – поставете готовата декорация върху плота на масичката и поставете отгоре стъклен плот.

пролетни цветя дизайн


Източник: diyideas.com







Няма коментари


ключови думи
флорални мотиви, пролетна декорация, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg