фирми продукти
представяме
работа
 
Вдъхновяващи екстериорни трансформации

За онези от Вас, които търсят идеи за ремонт и реновация на дома, двора и градината, ние предлагаме няколко истински проекта, които да Ви вдъхновят.


1. Двор в полупустинен климат

Тъй като тази къща се намира в южната част на САЩ, по-конкретно в Сан Диего, дворът й трябва да е оформен така, че растенията в него да бъдат издръжливи на засушаване и високи температури. В началото дворчето представлява ливада с не много голямо смокиново дърво и няколко храста.

екстериори

След трансформацията целият вид на сградата е променен благодарение на новия преден двор – той е оформен на етажи, а ливадата е заменена от южноафриканското растение Dymondia margaretae. Добавени са и няколко растения, устойчиви на високи температури и засушаване – новозеландски лен, анигозантус (кенгуруво цвете), Leucadendron и Lomandra (вид трева).

екстериори


2. Цветен преден двор

Преди трансформацията предният двор на тази спретната къщичка представлява гола поляна с малка пътечка. Освен че е еднообразна, поляната не е и много добре поддържана.

екстериори

След трансформацията фасадата грее с нова красота, подчертана от зеленината на ливадата и храстите, както и от ярките цветове на цветните лехи покрай оградата (основно с лавандула).

екстериори


3. Двор с характер


В началото този неголям двор изглежда спретнато, но твърде семпло.

екстериори

След реновацията дори фасадата изглежда по различен начин – тя е пребоядисана в пастелен прасковен нюанс и са й добавени детайли в сиво. Към входната врата е обособена тясна пътечка, заобиколена от трева, настилка от речни камъчета и декоративни елементи.

екстериори


4. Двор с веранда

Тази спретната къщичка, намираща се в слънчева Калифорния, не разполага с достатъчно място в двора си, където цялото семейство може да се събере, за да се наслади на слънцето и свежия океански бриз.

екстериори

След трансформацията сградата е обзаведена с широка веранда, на която са разположени комфортни мебели за сядане. Встрани от верандата са създадени интересни архитектурни детайли, в които са оформени лехи с растения.

екстериори


5. Малка спретната къщурка


Тази малка къщурка е едва 65 кв.м., затова дизайнът на нейната фасада и малкото дворче отпред са от особена важност. Преди реновацията сградата изглежда повече от зле – фасадата е сива и безлична, а мястото отпред е неоформено и голо.

екстериори

След трансформацията къщурката изглежда съвсем различно – фасадата е облицована с какаов винилов сайдинг, а дървените части са пребоядисани с кафява боя. Що се отнася до предното дворче, макар и изключително малко, то е оформено така, че изглежда кокетно и свежо – то е пълно със зеленина, а оградата е оформена в неутрални тонове.

екстериори


6. Оазис някъде на югозапад


Тази едноетажна къщичка във Финикс, Аризона, разполага с огромен заден двор, който обаче стои гол и неоформен. Тъй като районът, в който се намира сградата е полупустинен, за дворчето трябва да се подберат растения, издръжливи на суша и слънце.

екстериори

Скрито от чуждите погледи зад кокетните стени, задното дворче след реновацията представлява красив кът за почивка и срещи. То е обвито със зеленина, а настилката е внимателно оформена така, че да обособява няколко сектора. Разчупеният дизайн позволява да се създадат едновременно няколко групи от хора, които да разговарят или да се занимават с хобито си. Повдигнатите легла на лехите с растения добавят към интериора повече текстура и интерес.

екстериори


7. Тотална трансформация


Преди реновацията тази схлупена сграда е играела ролята на къща за гости. Годините обаче са оставили отпечатък върху нея – както като стил, така и като състояние.

екстериори

Трансформацията превръща старата къща в модерна сграда, която е практично допълнение към основната къща. Нейната реновация е истинско упражнение по планиране на пространството. Цялата вътрешност на къщата е почистена, като е запазена само основната конструкция, но и тя е значително изменена. Новосъздаденият интериор залага на отворените пространства и на визуалното обособяване на секторите чрез детайлите на дизайна.

екстериори


Източник: sunset.com







20 март 2010 14:43 | Мутренските дворове-да!
От: degoba
Къде пък има хубави дворове у нас?Ако са мутренски и мафиотски-може,но те се и виждат,щото оградите са чак до Луната...На мен ми харесва западното мислене за интериори и екстериори..А на живо са още по-впечатляващи...Нали знаете-защо западняците нямали големи огради?Щото оградата е в съзнанието им..А ние нямаме съзнание-затова имаме 2-метрови огради..
19 март 2010 13:55 | Вдъхновяващи екстериорни трансформации
От: alkav
Исках наистина да почерпя идея,но не видях нищо красиво,а пък за дворче колкото масата ми..каква идея?Има наши си дворове толкова красиви!
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
екстериори, дворчета, градини

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg