фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни великденски идеи 3

Великден наближава, а заедно с него наближава и времето за подготовка на дома за празничните дни. Това е времето, в което се подготвяме не само да почетем светлия празник, но и да преобразим дома си за пролетта. Вижте още няколко идеи, които да Ви вдъхновят за промяна на дома и интериора.


табГеометрична декорация

Ако искате да декорирате великденските яйца по нестандартен начин, вижте една идея. За да създадете тази интересна шарка са Ви необходими няколко ярки цвята боя и самозалепваща се лента. Изрежете парче от лентата с дължина около 1.5- 2 см. и залепете няколко от тях на желаните места върху яйцето. Между двете потапяния в боите сменете лентите с нови, като леко преместите положението им встрани. При избора на боя започнете първо с по-светлата от тях и продължете с по-тъмната.

великден


табЗайчета от яйца

Вашата великденска декорация ще стане още по-празнична, ако към нея добавите няколко зайчета от яйца, които можете да направите бързо и лесно. Предварително боядисайте яйцата в розово или в друг желан цвят. Използвайте филц в бяло и розово, за да направите ушите, и ги залепете към горната част на яйцето. Крачетета и зъбите също изрежете от филц, нослето – от малко помопонче, а мустаците – от бял конец за бродерия. За да допълните декорацията направете няколко морковчета от яйца, боядисани в оранжево, върху които сте залепили няколко „листа“ от зелена декоративна хартия. Подредете яйцата в малка плетена кошничка и ги поставете върху празничната маса.

великден


табФлорална декорация

Вижте как можете да направите ефектни и нестандартни великденски яйца само с помощта на боя и малко винилова лепенка. Използваните тук бои за яйца са в червено и зелено, но Вие можете да подберете и други цветове.

великден

Какво ще Ви е необходимо
: боя за яйца в два цвята и самозалепващи се винилови листчета (можете да използвате и широка самозалепваща се лента).


Инструкции:

1. Направете от картон шаблони с фигурките, които искате да използвате – цветя, листа и прочее. Изрежете няколко фигурки от виниловите листчета или от самозалепващата се лента. Залепете добре няколко броя от единия мотив на желаните места върху яйцето. Потопете яйцето в първия цвят боя (по-светлия) и го подсушете с хартиена кърпа.

великден великден

2. Отлепете лепенките и залепете втория вид фигурки на други места по черупката, като припокривате леко мотивите. Потопете яйцето в другия цвят боя и подсушете.

великден великден

3. Отлепете лепенките, за да получите разноцветно великденско яйце.

великден


Източник: marthastewart.com







11 март 2011 12:14 | ЯЙЦА
От: ДИАНА
една година по късно :) за да се получи ефектът със стикерите, след залепването им върху яйцата трябва да се сложат в чорапогащник и най добре преди това да са увити в парцалче, за да не се разпадат стикерите
1 април 2010 16:26 | яйца
От: Diana
почти нищо не се получи от първия вариант, в събота ще пробвам с третия, но явно най добре ще се получи ако имате шведска лента или нещо подобно, ако е хартиено тиксо или хартия за етикети , боята прониква под шаблона
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
Великден, великденска декорация, празнична декорация

още по темата

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg