фирми продукти
представяме
работа
 
7 свежи идеи за освежаване на градинските мебели

Ако разполагате с градина или двор – било то в дома си или на вилата, вероятно се чудите какво да правите със старите и вече износени градински мебели, както и с едноцветните и еднообразни мебели, които сте закупили заради по-ниската цена. Вижте няколко идеи в тази насока.


1. Цветна пейка

градини      градини

Да, красотата на дървесината в естествения й вид пасва чудесно на градинския екстериор, стига обаче материалът да е в отлично състояние. Ако мебелите от дърво са вече твърде изхабени или пък техният оригинален вид Ви е писнал, можете да ги освежите с малко боя в няколко цвята. Тази пейка например е боядисана в ярки цветове – лилаво, оранжево, зелено, червено, синьо, като върху седалката й е поставена свежа възглавничка в наситени нюанси.


2. Романтична пейка

градини      градини

Старата плетена градинска пейка, боядисана в бяло, е освежена с малко розова боя. Боята е нанесена само по ръба на страничните облегалки и на облегалката за гърба. За да стане още по-удобна и красива, върху пейката са поставени възглавничка в нежни пастелни нюанси, както и две декоративни възглавнички в нежно розово и пастелно зелено.


3. Дзен кресло

градини      градини

Това дървено градинско кресло в американски стил (на английски език то се нарича Adirondack chair) пасва чудесно на екстериора. За да получи мебела един още по-нестандартен вид, той е пребоядисан в нежно жълт оттенък, а върху седалката му е изрисуван красив китайски йероглиф


4. Ретро шезлонг

градини      градини

Скучният пластмасов шезлонг, който може да бъде намерен в почти всеки магазин за градинско обзавеждане, също може да бъде освежен с малко боя. Той е сравнително евтин и затова е предпочитан от потребителите, а трансформацията му може да Ви спести пари от по-скъпи и нестандартни модели. Използвайте няколко цвята боя, подходяща за пластмаса, за да направите балончета с различни размери и различни цветове върху цялата вътрешна повърхност на градинската мебел. Като допълнителен детайл можете да акцентирате страничните облегалки, като ги боядисате в яркочервено.


5. Цветна люлка

градини      градини

Ако разполагате с градинска люлка, повехтяла с времето, върнете красотата й с малко моя и няколко удобни цветни възглавнички върху седалката. Ако използваните тук нюанси са твърде ярки за Вашия вкус, Вие можете да използвате по неутрални тонове на избраните цветове, така че мебелът да пасне на екстериора на Вашата градина.


6. Стол с калъфче

градини      градини

Стандартните едноцветни пластмасови столове, толкова разпространени по заведенията на открито, също могат да се персонализират. За целта можете да използвате калъфче от плат в ярък цвят, което сте ушили предварително по мярка на стола. Използвайте плат за екстериорна употреба, тъй като те са по-издръжливи като материя и като цветове, а в предната част направете закопчалки, за да се поставя калъфът по-лесно и по-стабилно.


7. Градински стол с модерен дизайн


градини      градини

Друг вариант за освежаване на белите пластмасови столове в градината е да ги боядисате със сребриста спрей-боя, а върху седалката им да поставите удобна възглавничка в черно и бяло.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
мебели, градини, градински мебели

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg