фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни великденски идеи 2

Великден наближава, а заедно с него наближава и времето за подготовка на дома за празничните дни. Това е времето, в което се подготвяме не само да почетем светлия празник, но и да преобразим дома си за пролетта. Вижте още идеи, които да Ви вдъхновят за промяна на дома и интериора.

празнична декорация


таб Ефирни декоративни яйца

Един много бърз и лесен начин за декорация на великденските яйца (сурови или варени), която можете да направите и заедно с децата си. Ако искате да ги запазите за по-дълго време, можете предварително да пробиете отвор във всяко яйце и да изсипете предварително съдържанието му в купичка, за да използвате само черупките. Така получения отвор можете да запушите с малко бял пластилин.

празнична декорация

Използвайте ножички, за да изрежете желаните фигурки от тънка декоративна хартия или салфетка. Ако искате да направите няколко еднакви фигурки бързо и лесно, очертайте формата върху няколко пласта хартия и изрежете. Ако пък искате да направите декорация на точки, използвайте перфоратор. Залепете хартиените фигурки на желаните места върху яйцата, като предварително поставите малко лепило върху черупката с малка четчица. Внимателно притиснете и избършете излишъка.

празнична декорация

Поставките за декоративните яйца направете от две хартиени формички за кексчета, залепени една към друга.


таб Лесна великденска кошничка

Традиционните дървени, плетени и пластмасови кошнички са красиви, но ако Вие искате да си направите сами великденската декорация, можете да използвате за целта най-обикновена картонена кора за яйца (или картонен съд за градински разсад). Изрежете няколко сектора от кората (тук те са само четири, но Вие можете да изрежете и повече) и ги използвайте като основа за кошничката – за дръжка пък използвайте парче зелена тел, която прикрепете към картона. Можете предварително да боядисате картона отвън и да залепите декоративен ширит по горния ръб, за да получите по-ефектен резултат. Кошничката напълнете с бонбони, шоколадови яйца и друга цветна декорация.

празнична декорация


таб Плетена кошничка

Един много бърз и лесен начин да си направите нестандартна кошничка за великденската украса е да използвате обикновени плетени покривчици (мильо), които се правят на една кука. Оформени като купичка, те имитират птичи гнезда, в които можете да поставите декоративни птиченца, яйца, суха трева и прочее.

празнична декорация

Използвайте пластмасова, керамична или стъклена купа, която да Ви послужи като матрица за оформянето на кошничката – накиснете едно мильо с препарат за колосване на дрехи и го поставете върху дъното на купата, като го притиснете плътно по контурите на стените, за да му придадете съответната форма. Оставете препарата да изсъхне добре и внимателно отлепете мильото от купата. Декорирайте с избраните аксесоари.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
Великден, празнична декорация, аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg