фирми продукти
представяме
работа
 
Двойната мивка в банята - удобство и функционалност

Макар съвременните бани невинаги да са достатъчно просторни, за да се монтират в тях две отделни мивки, този вариант всъщност може да бъде изключително удобен за цялото семейство. Не е задължително да се поставят огромни тоалетки – достатъчно е помещението да разполага с две отделни мивки, за да ме се налага сутрин и вечер да се изчаквате един друг пред банята. А като бонус можете да превърнете практичното решение и в красиво такова.


● Семпло решение

двойни мивки баня

Макар тази баня да не е много малка, собствениците са избрали да заложат на семпло решение с две еднакви мивки на крачета, между и под които има няколко малки вградени чекмеджета, побиращи всичко необходимо за тоалета.


● Класика в черно-бяло

двойни мивки баня

Контрастът между черно и бяло в тази баня играе ролята на акцент в интериора, още повече, че шарката имитира естествената текстура на дървото. Самата мебел – стилна тоалетка с две вградени мивки, е с изчистени линии и предостатъчно чекмеджета, за да събере необходимите вещи. Трите лампи и двете еднакви огледала пък са не само красиви, но и функционални.


● СПА баня

двойни мивки баня

Облицована с естествен камък, тази баня създава усещането за чистота и напомня атмосферата на луксозните СПА салони. Разбира се монтираната директно върху стената двойна мивка не прави изключение. Тя разполага с достатъчно място, за да се разположат част от аксесоарите върху нея, като под нея се отваря допълнително място за вещите в банята. Камъкът, от който е направена двойната мивка е същият, от който е облицовката на помещението, а върху тавана са монтирани дървени греди, подсилващи специфичната СПА атмосфера.


● Семпло решение за малки бани

двойни мивки баня

За бани, в които пространството е ограничено, също има начин да се намери решение на проблема – вместо една голяма тоалетка, до едната стена са поставени две еднакви по-малки шкафчета с мивки (обединени в единия край с общо краче), под и в които има място за поставяне на вещите. Върху стената са монтирани две еднакви огледала, а върху единния плот има достатъчно място за аксесоарите в банята.


● Симетрия в банята

двойни мивки баня

Още едно семпло решение, включващо две еднакви тоалетки с мивки, като техният дизайн позволява под мивките да се поставят част от вещите, например хавлиите. Тук тоалетките са поставени на разстояние една от друга, но за да се спести място те могат да се поставят и плътно крак до крак.


● Стилна двойна тоалетка

двойни мивки баня

Освен функционална, тази двойна тоалетка е и много стилна, тъй като съчетава прави линии с красиви извивки, следващи контурите на полувградените мивки. Естественият вид на дървесината също допринася за цялостния дизайн, а огледалните панели разпръскват светлината от прозореца из цялото помещение, създавайки усещане за повече простор.


● Мивки до огледална стена

двойни мивки баня

Не е задължително мивките да са вградени в тоалетка, била тя семпла или по-голяма – достатъчно е да се монтират две еднакви мивки на краче, стига да се намери друго място за поставяне на аксесоарите и вещите в банята. Тук например семплият дизайн на мивките е компенсиран от меките нюанси на интериора, както и от ефектното огледало, покриващо почти цялата стена, което създава усещането за по-просторна баня.


● Нестандартно решение

двойни мивки баня

Тук собствениците са заложили на нестандартния дизайн – мивките са вградени в цилиндрични тоалетки, допълнени от няколко неголеми шкафчета от дърво с чекмеджета. Овалните и правоъгълни форми контрастират приятно една с друга, а добре подбраните източници на светлина подчертават акцентите в помещението.


● Естествена светлина


двойни мивки баня

Тук през прозорците в помещението навлиза достатъчно естествена светлина, за да изглежда банята светла и просторна, още повече, че двете големи огледала я отразяват и разпръскват из цялата баня. Двойната тоалетка е в класически цветове и с изчистени линии, които подчертават стилния дизайн на интериора.


● Семпла баня в бяло

двойни мивки баня

Тук също разполагаме с източник на естествена светлина и с огромно огледало, което я отразява из цялата баня. Тоалетката включва две вградени керамични мивки и предостатъчно място за съхранение на вещите в шкафове и чекмеджета. Класическият бял цвят, избран за нея, се съчетава чудесно с меките нюанси върху стените и настилката, създавайки усещането за чистота и семпла красота.


● Свеж дизайн


двойни мивки баня

В тази банята акцентът пада не толкова върху тоалетката, макар нейният дизайн да е изключително изчистен и стилен, а най-вече върху декорацията на стените. За тях е избрана облицовка от цветна мозайка в зелено-кафяво и пастелен нюанс на жълтото, които се съчетават чудесно с цвета на дървесината на тоалетката. Тя пък включва полувградени стъклени мивки, а върху предната й част са монтирани два лоста за поставяне на хавлиите.


Източник: kitchenbathideas.com







16 май 2010 09:52 | банята
От: mimozina
Аз съм една от малкото,които имат огромни бани.Чудя се как хората с малки помещения могат да направят такава баня.А тези са страхотни като дизайн.
10 май 2010 18:20 | идеии
От: Росица
Благодаря Ви ,идеите са чудесни и достъпни.
12 март 2010 11:36 | Strahotno!
От: Zlatka
Mnogo krasivo i luksozno,istinsko udovolstvie!
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
бани, двойна мивка, обзавеждане на банята

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg