фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за таванското помещение

Ако живеете в къща и разполагате с таванско помещение, което се чудите как да оползотворите максимално, ето няколко идеи за това. Независимо колко е голямо пространството под покрива, то винаги може да се превърне в чисто ново помещение към дома.


Елегантна компактна баня

идеи тавански помещения  идеи тавански помещения

Таванското помещение може да се окаже перфектното място за нова баня. За целта трябва да се монтират няколко покривни прозореца (оберлихти), а стените да се боядисат в светли тонове, за да изглежда помещението по-светло и просторно. За да се отделят кътовете за къпане от тоалетната, може да се монтира частична стена.

идеи тавански помещения  идеи тавански помещения

Ако разполагате с повече пространство, можете да инсталирате вана, но ако мястото е ограничено, можете да се задоволите само с покрита душ-кабина, тоалетна чиния и малка ъглова мивка на краче. Не забравяйте обаче предварително да се погрижите за достъпа до ВиК и ел. мрежата.


Домашен офис

идеи тавански помещения

За да обособите таванското помещение като домашен офис също трябва да се погрижите в интериора да влиза достатъчно светлина, като за целта монтирате няколко тавански прозореца (или прозорци върху стените, стига да има достатъчно място). Достатъчно е да поставите малко бюро, малко шкафче с чекмеджета и няколко лавици на стената, за да оформите приятно кътче за работа. Тук също можете да отделите кътчетата за работа чрез частична стена или малка арка. Не забравяйте предварително да се погрижите за достъпа до електрическата мрежа, за да можете да включите осветлението и компютъра си.


Спалня или гостна

идеи тавански помещения  идеи тавански помещения

Дори помещението под покрива да е малко, в него винаги ще се намери място за поставянето на легло, единично или двойно, стига да има възможност стаята да се отоплява и да има достъп до електрическата мрежа. Ако разполагате с повече място, можете да оформите кокетна пейка до един от прозорците, която да служи за сядане и за складиране на вещи. Изберете за стаята светли нюанси, за да изглежда тя по-слънчева и просторна, дори ако прозорците са малко на брой.

идеи тавански помещения  идеи тавански помещения


Слънчева всекидневна

Най-големият недостатък на таванските помещения е ограниченото пространство, особено що се отнася до пространството във вертикала. Скосените стени и тавани обаче не биха били проблем, ако не се налага да поставяте високи мебели. Затова такива помещения могат да се превърнат в чудесни малки всекидневни или кътчета за четене и отмора. Достатъчно е да поставите удобно канапе и няколко лавици или шкафчета за книгите. Трябва обаче да се уверите, че кътчето има достъп до достатъчно слънчева светлина.

идеи тавански помещения


Арт студио за цялото семейство


идеи тавански помещения

Ако искате стая, в която да можете едновременно да работите и да бъдете със семейството си, можете да си направите такава под покрива. Уютна дървена облицовка и настилка, голям прозорец на стената/ покрива и няколко килимчета – тези елементи са достатъчни, за да се създаде усещане за уют и топлина  интериора. В помещението можете да вместите малко бюро, кът за игра, удобно канапе и няколко шкафа с книги за приятни моменти на отмора.


Източник: bhg.com







31 март 2010 15:04 | таванска стая
От: Галя Ставрева
Интересувам се как бих могла да приобщя таванската си стая към апартамента,която се намира точно над холовата му част. Какви стъпки трябва да предприема? Благодаря!
11 март 2010 15:33 | Мансарда
От: Катя Славкова
Интересувам се от идеи за обзавеждане на мансарди и усвояване на пространството под наклонените стени. От дете си мечтаех да живея в мансарда и преди година се сдобих с такава. Сега ми предстои нейното обзавеждане и имам много идеи за това, но с удоволствие бих разгледала предложения за усвояване на подпокривното пространство
10 март 2010 12:35 | Благодаря !
От: Владимир Йосифов
Добре е да се показват идеи за усвояване на тавани и мазета. Това са хиляди жилища в София и градовете. Собственици и домоуправители твърдят, че ги е страх от пожар. --- Много харесвам мансарди. Като дете с брат ми имахме голяма мансарда за да си каним гости. Страхотия.
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
интериори, тавани, тавански помещения

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg