фирми продукти
представяме
работа
 
Хитринки за всеки дом - част 5

Колко пъти Ви се е случвало да хвърлите на вятъра много пари, време и усилия за нещо, което е можело да бъде направено по много по-бърз, евтин и лесен начин? А колко пъти сте се мъчили над някакъв битов проблем, а впоследствие се е оказвало, че съществува бърз и хитър трик за справяне с него? Е, човек не може да знае всичко, но никога не е излишно да научите няколко хитрини за ежедневието си. Ето още от тази своеобразна поредица с полезни съвети за дома.


1. Почистване на микровълновата фурна


хитринки за дома

Лесно ще почистите стените и тавана на микровълновата фурна от натрупаните остатъци от храна, като поставите в нея стъклен съд с вода, в която сте поставили резен лимон. Оставете водата във включената фурна за около минутка, след което оставете изключения уред със затворена врата, докато парата вътре свърши своята част от работата. След 10-ина минути отворете фурната и избършете с чиста кърпа.


2. Премахване на телбодчетата от стария килим

хитринки за дома

Когато сменяте стария килим или мокет, може да Ви се наложи да премахвате остатъчните тапицерски телбодчета, с които е бил закрепен той за настилката. Ако не ги отстраните, има риск да ги усетите под новия килим, затова е необходимо да отделите малко време за целта. За да не Ви се налага да претърсвате сантиметър по сантиметър, използвайте широка мистрия, с която да минете по пода със стържещо движение. Там, където има останали телбодчета, мистрията ще издаде звук, който ще Ви насочи към конкретното място.


3. Поставка за дистанционното

хитринки за дома

Ако Ви е омръзнало постоянно да губите дистанционните на уредите в дома си, направете си специална поставка, за да ги държите подредени на една ръка разстояние от Вас. За целта залепете едната половина от ленти велкро върху дъската на леглото или друга удобна повърхност (за целта можете да използвате и двойнозалепваща се лента). Другата половина на велкрото залепете за гърба на дистанционното (отново с двойнозалепваща се лента). Когато не използвате конкретното дистанционно, просто го залепете за избраната повърхност.


4. Бързо почистване на прозорците от боя

хитринки за дома

При боядисване на рамките на прозорците, част от боята почти винаги попада върху стъклото. За да почистите остатъците от боя по-бързо, напръскайте с препарат за прозорци , поставете широка шпатула перпендикулярно на стъклото (плътно до рамката) и използвайте инструмент с остър ръб, за да изстържете боята. Така няма да Ви се налага да внимавате да не повредите рамката на прозореца и ще почистите бързо и безпроблемно.


5. Лесна техника за поливане

хитринки за дома

Ако обичате да се грижите за градината си, но се изморявате от постоянното приклякване, за да поливате растенията, можете да се възползвате от тази хитра идея. Използвайте дълго маркуче, чиито край сте поставили в резервоара за вода на растението – поставете в другия му край обикновена фуния и налейте в нея водата, като едновременно с това следите нивото й в резервоара, за да не прелее той.


Източник: rd.com







Няма коментари


ключови думи
хитри идеи, съвети, дом

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg