фирми продукти
представяме
работа
 
Кухни с цветовете на дъгата

Изборът на цвят за кухненските шкафове не само поставя основата на цветовата палитра в помещението, но и персонализира интериора според Вашия собствен вкус и индивидуалност. Вижте няколко цветни предложения в тази насока:


1. Синьо

кухни в цветове

Различните нюанси на синьото въздействат по различен начин на атмосферата в интериора. Ако не искате да рискувате, заложете на някой от по-светлите и пастелни тонове, които създават усещане за спокойствие и лекота. Съчетан с искрящо бяло и светло кафяво, синият цвят поставя акцент върху чистотата и семплият дизайн на интериора. Най-добрият начин да постигнете желания нюанс е да съчетаете няколко цвята боя в малки количества, докато получите цвета, който желаете.


2. Сиво

кухни в цветове

Графитено или сребристо, сивото е един от най-универсалните нюанси, който се съчетава добре с почти всички останали цветове. Тъй като е неутрален цвят, то не "натоварва" визуално интериора, дори ако в него се използва някой от по-тъмните му и наситени тонове. Графитено сивото например се съчетава чудесно със съвременните вградени уреди и обзавеждане за кухня от неръждаема стомана, както и с кремавите тонове.


3. Зелено

кухни в цветове кухни в цветове

кухни в цветове

Успокояващ и свеж, зеленият цвят е чудесен избор за кухнята. Цветът на кухненските шкафове може да бъде съчетан с аксесоари и акценти в зелени тонове, както и с металиковите нюанси на обзавеждането от неръждаема стомана. Изборът е почти неограничен – свежо тревисто зелено, цвят мента или пък светъл пастелен нюанс, който много от дизайнерите наричат все по-често "неутрален". Количеството на цвета в интериора зависи от вкуса – дали в зелено ще бъдат решени само кухненските шкафове, само част от тях или пък те ще бъдат допълнени от акценти из цялото помещение.


4. Жълто

кухни в цветове кухни в цветове

кухни в цветове

Най-подходящият жълт нюанс за кухнята е този с цвят на ванилов крем – той не "натоварва" визуално интериора, но същевременно допринася за по-слънчево настроение в помещението. С помощта на жълтото дори и най-мрачната кухня ще стане по-светла и слънчева. Можете да съчетаете неговите нюанси с черно, тъмносиво или кафяво, като по този начин ще получите приятен и ненатрапчив контраст.


5. Кафяво

кухни в цветове

Топлият шоколадов нюанс се съчетава добре с почти всички цветове, а освен това можете да го използвате щедро в интериора, без да се притеснявате от визуално "претрупване" на цветовата палитра. Кафявото стои добре в съчетание с естествени дървесни тонове, с бяло и кремаво, с тъмночервено, както и със златисти детайли.


6. Лилаво

кухни в цветове

Енергизиращите пурпурни нюанси са смело, но много ефектно решение за кухнята, особено ако тя е със съвременен дизайн, позволяващ по-екстравагантни приумици. Изберете по-блед и пастелен нюанс на пурпурното и го използвайте щадящо върху повърхността на кухненските шкафове. За да балансирате силното присъствие на лилавото, съчетайте го със светли и неутрални цветове.


7. Червено

кухни в цветове

Ако ярко червеното Ви се струва твърде смело и агресивно решение за кухненските шкафове, можете да заложите на дървесина с естествен червеникав нюанс или пък да нанесете подходящ оцветител за дърво върху необработената повърхност на шкафовете. Този вариант е не само по-естествен като вид, но и придава на интериора класически чар.


8. Абанос и слонова кост

кухни в цветове

Класическото съчетание между черно и бяло създава красив контраст в интериора. Двата цвята пък от своя страна се съчетават чудесно с металиковите нюанси на обзавеждането за кухня от алуминий и неръждаема стомана. Изборът тук е голям – можете да боядисате долните шкафове в бяло, а горните – в черно, да съчетаете белия фон с черни акценти или пък да смесите цветовете на едно и също място, преливайки ги един в друг.


9. Жълто-зелено

кухни в цветове

За любителите на по-смелите цветови решения, т.нар. цвят лайм е добър избор. Той съчетава свежестта на зеленото със слънчевото усещане на жълтото. Този нюанс се съчетава чудесно с някои от останалите тонове на зеленото, стига те да са по-бледи.


Източник: kitchenbathideas.com







28 юни 2010 00:36 | KUHNITE
От: NATALI
NEVEROQTNI SA
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
кухни, цветове, палитри

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg