фирми продукти
представяме
работа
 
3 пролетни идеи за интериора

В първите дни на пролетта, в очакване на топлите месеци, можете да освежите дома си с помощта на няколко пролетни аксесоара. Вижте няколко идеи, които можете да претворите в своя интериор.


1. Поднос с цветчета от хортензия

Красив, евтин и ефектен, цветният поднос ще Ви радва и в най-хладните дни на зимата и пролетта. Ако отглеждате в дома си хортензии или други подходящи за целта растения,

идеи за аксесоари

Необходими са Ви: няколко стръкчета цъфнала хортензия (или друго подходящо цвете); оризова хартия; декоративна хартия; малък поднос за храна и парче стъкло или прозрачна пластмаса (размерите му трябва да са малко по-малки от тези на подноса).

Как да го направите
:
1. С остри ножици отрежете няколко цветчета от стръкчетата, като можете да добавите и няколко листа.
2. Поставете ги между две парчета оризова хартия, която пък поставете между страниците на дебела книга. Оставете цветчетата и листата да изсъхнат добре (около седмица).
3. Така получените хербаризирани цветчета подредете върху предварително поставена на дъното на подноса декоративна хартия. Ако желаете, можете да ги залепите на местата им с малко лепило. Когато сте доволни от резултата, поставете отгоре парчето стъкло (пластмаса).


2. Мебели от дървесен дънер

Няколко парчета от голям дървесен дънер могат да заместят някои от стандартните мебели във всекидневната, особено ако интериорът Ви е решен в екологичен стил. За да се превърнат парчетата дърво в мебели са Ви необходими само малко боя и лак за дървесина.

идеи за аксесоари

За да бъде проектът успешен, необходимо е да изберете сухи парчета дърво – така боята няма да се напука и деформира. Ако намерените от Вас парчета са влажни, оставете ги за няколко дни на слънце или в добре затоплено помещение. Проектът се прави на няколко стъпки, така че може да отнеме няколко дена.

Необходими са Ви: няколко парчета от напречно отрязан дървесен дънер; шкурка; 2 четки за боя; боя емайл (т.нар. enamel paint) и грунд.


Как да ги направите:

1. Обработете повърхностите на всяко парче с шкурка (най-лесно ще е да използвате електрически инструмент). Сменяйте шкурката от по-груба към по-фина, докато загладите повърхността достатъчно.

идеи за аксесоари

2. Нанесете грунда върху повърхностите в посока отвътре – навън, за да не се стича по страничните части на дънера. Оставете да изсъхне.
3. С другата четка нанесете боя в желания цвят върху горната повърхност на дънера. Оставете боята да изсъхне 2- 3 дена.

идеи за аксесоари

4. Нанесете още един, много тънък слой от боята и пак оставете да изсъхне.
5. Готовите парчета дърво можете да използвате като табуретки, странична масичка или масичка за кафе. За да предпазите пода от надраскване, можете да залепите върху дъното им няколко филцови подложки за мебели.


3. Релефни цветни декорации

Направете картичките, подаръците и хартиените декорации по-ефектни с помощта на тази лесна техника на изрязване.

идеи за аксесоари

Създайте триизмерни цветчета върху хартиените повърхности – свалете схемата по-долу и я използвайте за шаблон. С молив очертайте дизайна на желаното място и внимателно изрежете цветчето с макетно ножче – между венчелистчетата оставете неизрязани места, за да стои дизайнът закрепен за хартията.

идеи за аксесоари

Издърпайте леко изрязаните части навън, за да създадете релефен ефект. Ефектът ще е още по-голям, ако съчетаете два пласта хартия в контрастни цветове – така при оформянето на цветчетата долният пласт ще се вижда изпод дизайна.


Източник: marthastewart.com







3 март 2010 19:26 | komenter
От: svetla
strahotno e !!!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
пролетен дизайн, аксесоари, интериори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg