фирми продукти
представяме
работа
 
Преди & След: Уютен заден двор

В началото на месец март нека помечтаем за слънце, зеленина и топло време. Вижте как дизайнерът Скот Джонсън е трансформирал задния двор на собствения си дом, така че да го превърне в чудесно място за почивка, забавления и срещи с приятели.


След

дворче

Дворът е превърнат в красив кът за отмора, привличащ цялото семейство със свежа зеленина и удобството на голямата градинска маса, идеална за следобедна закуска или чаша кафе. Преди трансформацията това малко етажирано кътче зад къщата е обрасло с трева, а домакинството може да разполага само с малката веранда под навеса, разположена непосредствено до самата сграда.


Преди

дворче

Малко и неподредено задно дворче, обрасло в трева. Единственото място за поставяне на градинските мебели е малката веранда под навеса – там могат да се съберат само няколко стола, малка масичка за пикник и малък грил за печене.

дворче

Обградено с жив плет от храсти, малкото дворче изглежда диво и неопитомено. То е разположено върху терен под наклон, което го прави неподходящо за повечето дейности – игри на открито, поставяне на градински мебели или пък оформяне на място за сядане.


Двор без граници

дворче

С готов план в главата, дизайнерът Скот Джонсън започва да разширява иначе миниатюрната циментова веранда. Първото нещо, което той прави, е да направи терена на етажи, за да го изравни. Създаденият етаж той укрепва със стена от каменни павета.


На равно

дворче

Вече създаденият равен участък е готов за поставяне на настилката – не много едър чакъл, допълнително трамбован, за да се получи сравнително равно покритие.


Място за сядане

дворче

Някога подивялата полянка е частично опитомена и превърната в кът за сядане с размери 4.2 х 4.8 м. Върху основата от чакъл са подредени каменни плочи, а встрани са изградени контейнери за зеленина. Добавена е и маса за 10 човека, както и няколко градински стола.


Забавление и функционалност

дворче

Встрани от масата, точно под навеса, собственикът е поставил практична мебел с няколко рафтчета, върху която да поставя храна, напитки и прибори. За да внесе повече цвят в екстериора, той е поставил малко килимче в свежи нюанси директно върху циментовия под.


Повече място за вещите

дворче

Също както вътре в дома, в двора също има нужда от повече място за поставяне на вещите и декорацията. За целта тук са добавени няколко шикозни странични масички.


Каменен бордюр

дворче

Каменни павета и няколко циментови плочи изграждат тази частична стена, обособяваща етажите в двора. За да се омекоти студенината на материала, върху стената собственикът е подредил саксии със зелени растения.


Маса с украса

дворче

Перфектното място за хранене на открито – дървена маса за 10 човека, върху която има достатъчно място и за украса – саксии с красиви цветя в свежи нюанси.


Каменни контейнери за растения

дворче

Собственикът е заложил на тези красиви каменни контейнери с кръгла форма, за да засади в тях миск от зеленина и цветя. Те са повдигнати над настилката от чакъл и са изградени от предварително излят цимент.


Облицовка от тухли

дворче

С помощта на малко тухли и лепило за зидария, иначе грозната фасада засиява с нова красота. Освен върху долната част на фасадата, облицовката е поставена и върху декоративната колона.


Дървена ограда

дворче

От едната страна на  двора е запазен живият плет от зелени храсти, като той играе ролята на ограда. От другата страна обаче, встрани от къщата, дворът остава отворен. За да се постигне завършен вид на екстериора, както и да се създаде повече усещане за уединение, собственикът поставя ограда от дървени летви.


Дървена врата

дворче

Вместо старата желязна врата, на нейно място е поставена красива врата от дървени панели, която се унифицира с вида на оградата.


Източник: diyideas.com







23 март 2010 20:21 | Практичност, удобство, красота
От: Kosara
Не е трудно за изпълнение, стига човек да има мерак и нюх за красота
17 март 2010 16:16 | Практичност,удобство и красота
От: Огнян Стоянов
Много добро предложение. Почти всеки може да си го направи сам и няма да излезе скъпо.
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
двор, градини, екстериори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg