фирми продукти
представяме
работа
 
10 идеи за по-подредена кухня

Съвременните жилища рядко разполагат с достатъчно място, за да приберем и подредим всички вещи в дома си. Затова се налага да бъдем изобретателни и да се възползваме максимално от всяко свободно място, с което разполагаме. Вижте няколко идеи за подреждане и организация на вещите в кухнята:


1. Висящи кошнички

кухни

Няколко красиви плетени кошнички, монтирани на стената, могат да играят ролята на поставки за различни вещи – от прибори за готвене до плодове и зеленчуци. Кошничките се монтират чрез метални кукички, като най-лесно това става върху специално поставен перфориран панел.


2. Организиране на съдовете

кухни

За да улесните намирането на съдовете за готвене, организирайте ги в един от долните шкафове в кухнята. Разделете шкафа на части, като в едната част монтирайте чекмедже, в което да подредите съдовете за готвене, а в другата поставете специална дървена поставка за капаците им. Така всеки капак ще е на ръка разстояние от съда, към който принадлежи.


3. Компактен рафт за вино

кухни

С помощта на две дървени дъски можете да превърнете обикновения рафт в място за съхранение на бутилките с вино.


4. Спретнато и подредено

кухни

Ако разполагате с по-голям килер, за Вас ще е доста трудно да държите под око всички продукти и аксесоари, а които разполагате. За да знаете кое къде се намира, какво имате и какво трябва да купите, направете си семпла дъска за организация – за целта окачете върху метални кукички (S-образни) разграфени листове върху папка с клипс, както и химикалка, с която да записвате наличностите и необходимите продукти.


5. Стабилна кухненска кърпа

кухникухни

Окачването на кухненската кърпа върху дръжката на печката или специално монтиран лост е удобно и практично. Често обаче кърпата се изплъзва от лоста и пада на земята – за да не се налага да вдигате всеки път, пришийте (или прилепете с двойнозалепваща лента) ленти велкро към двата й края (по ръбовете). Така ще можете да я захващате на мястото й бързо и лесно.


6. Съхраняване на ножовете

кухни

За да съхранявате кухненските ножове безопасно и практично, монтирайте върху стената дървена летва с магнитни ивици – поставени върху летвата, ножовете ще „залепват“, като така те ще заемат по-малко място, ще се повреждат по-малко и ще са Ви на една ръка разстояние.


7. Гравирани стъклени буркани

кухни

Организирайте кухненския килер и шкафовете си по-лесно и практично, като държите продуктите си в прозрачни стъклени бурканчета, върху които сте гравирали името на продукта. Гравирането става с помощта на специален крем за ецване/ байцване (т.нар. etching cream), който матира стъклото. Що се отнася до самите имена, те се правят посредством шаблон, покриващ онези части от стъклото, които не трябва да бъдат матирани. Така получените стъклени съдове са не само практични, но и красиви.


8. Шкаф под мивката


кухни

Шкафчето под мивката често се използва за съхранение на препарати и инструменти за чистене, като те най-често се нахвърлят един върху друг, създавайки безпорядък. Затова можете да намерите начин да организирате всички тези неща така, че да ги намирате по-лесно и те да не заемат излишно място. За целта монтирайте няколко кукички – вътре в шкафа и от вътрешната страна на вратата.


9. Лесен автомат за кухненския канап

кухни

Ако често Ви се налага да използвате канап – за завързване на подправки за сушене, за подготовка на ястие или за пакетиране, можете да си направите този лесен кухненски аксесоар. Той представлява обикновена керамична саксия в избран от Вас цвят, обърната наопаки върху кълбо канап, като краят на канапа е изваден през отвора за дренаж на саксията.


10. Поднос за подправки


кухни

Организирайте плота в кухнята, като подредите най-често използваните подправки (сол, пипер, зехтин) върху красив поднос за сладкиши. Така не само ще намирате по-лесно подправките, докато работите в кухнята, но и ще спестите място, тъй като под подносчето можете да съберете още подправки.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
кухня, подредба, обзавеждане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg