фирми продукти
представяме
работа
 
9 страхотни вдъхновения за задния двор

Насладете се на тези невероятни решения за задния двор, създадени с вкус и стил, и превърнати в истински оазис до дома.


1. Дърво и камък

дворчета

Създаден на етажи, този двор се състои от няколко обособени части, сред които кът за разговори и следобедно кафе. В средата на двора е обособено място за барбекю, танци или игри, чиято настилка е от тухли. Двете нива се свързват чрез стъпала, водещи на второто ниво, облицовано с дървесина и декорирано с много зеленина.


2. Дворче на хълма

дворчета

Когато теренът е неравен, задачата по оформянето на дворчето е доста по-трудна. Ето защо решението тук е сравнително малко, но пък предлага чудесна гледка от склона. Облицован с дърво, малкият кът в градината е заобиколен с дръвчета и зеленина. В него са оформени две дълги дървени пейки,а  в средата му е монтирана малка маса със столчета.


3. Екзотика и зеленина

дворчета

Заобиколен от екзотични палми, този триетажен двор представлява истински тропически оазис. Върху най-горното ниво са поставени шезлонгите за почивка, скрити частично под сянката на палмите и покрива на къщата.


4. Камина - акцент

дворчета

Този невероятен двор е превърнат в истинска външна всекидневна – в него има удобни шезлонги, дървена арка и дори уютна камина, превърната във фокусна точка на дизайна. Изтънчения вид на дворчето допълва чудесно стилната фасада на къщата, разположена насред огромен частен терен.


5. Уютен кът за почивка


дворчета

Разположен върху съвсем малка площ, този двор е особено уютен и гостоприемен. Заобиколен от много зеленина, той включва удобни мебели за сядане от екологични материали и две комфортни дървени пейки.


6. Пейка около камината

дворчета

Поставена в средата на дворчето, бетоновата камина представлява чудесна фокусна точка, около която да се събира цялото семейство в хладните вечери. Когато не се използва като камина, върху бетоновата конструкция може да се постави дървен плот, за да се превърне тя в масичка за кафе.


7. Градска джунгла

дворчета

Този не особено голям двор е превърнат в истинска джунгла, пълна със зеленина, сред която са оформени няколко къта за релакс. В края на дворчето е построена малка чаена къщичка за посрещане на гости в дъждовното време.


8. Градски оазис


дворчета

Още едно решение за големия град – заден двор, сгушен сред огромните сгради, заобиколен от зеленина. То включва малко фонтанче, вливащо водата си в малък басейн, създаващи усещането за връзка с природата.


9. Екстериорна всекидневна

дворчета

Обширен и едновременно уютен, този слънчев двор е превърнат в лятна всекидневна на открито. Оформено с удобни мебели и аксесоари, помещението е чудесно решение за топлите дни, за да се събере цялото семейство на свеж въздух. Интериорното пространство е свързано с екстериора чрез практични плъзгащи се врати, водещи към дворчето, заобиколено от зеленина.


Източник: sunset.com







25 февруари 2010 13:39 | Декинг
От: Петър
Този декинг е много хубав, ако живееш 400-500 км на юг от България :) В наште условия трябва да се сменя на 3-4 години, ако е на открито... а цената му е поне двойно по-висока от всяко друго решение за двор (на кв.м)
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
заден двор, градина, екстериори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg