фирми продукти
представяме
работа
 
3 лесни проекта с плат

Вижте три много лесни проекта, с чиято помощ да освежите и декорирате допълнително дома си.


1. Декоративни възглавнички от кърпи


Независимо дали ще използвате голяма квадратна кърпа за лице или пък покривка за маса, можете да си направите лесни и ефектни декоративни възглавнички от желания материал и с желаните размери.

дизайн

Какво Ви е необходимо: кърпи в желания размер, игла и конец, копчета, пълнеж (дунапренов или друг).

Как да ги направите: Поставете кърпата с лицевата част надолу, поставете в средата й пълнежа и я сгънете като пощенски плик. Зашийте трите триъгълника един към друг, а четвъртият оставете незашит. Пришийте копчето, а на свободния край на калъфката направете илик, така че да отваряте и затваряте декоративната възглавничка, като я закопчавате и откопчавате.

дизайн


2. Драперия от носни кърпички

Използвайте няколко еднакви носни кърпички, за да си направите красива и ефектна драперия за прозорците.

дизайн

С помощта на шевна машина и шев зиг-заг, пришийте носните кърпички една към друга, за да получите 2 ленти с дължина, която е съобразена с ширината на прозореца, който искате да декорирате (те трябва да са с 50% по-дълги). Поставете двете ленти една до друга и ги пришийте по горния ръб. Прегънете двойната лента наполовина по дължина и зашийте по хоризонталния ръб, на 2 см. от ръба, за да създадете каналчето за корниза.


3. Ефектни калъфки за възглавнички

Създайте ефектни калъфки за декоративни възглавнички, като използвате тази не много трудна техника.

дизайн

По-деликатни от щампите, текстуралните акценти придават на аксесоарите изтънченост и интерес, без обаче да създават натрапчив контраст.


Какво Ви е необходимо:

* стандартни калъфки за възглавници
* игла и здрав конец
* пълнеж за декоративни възглавнички (с един или два размера по-малки от оригиналните калъфки)


Инструкции:

1. Обърнете калъфката наобратно. С шивашка креда или изпиращ се молив начертайте мрежа от точки, разположени на равни разстояния една от друга.

дизайн

2. Вденете двойно конеца и направете възел. Прегънете материята, както е показано на изображението – точките представляват връхчето на всяка сгъвка. Прокарайте иглата през сгъвката и издърпайте конеца около нея.

3. Прекарайте иглата между двойните конци, под самия възел, и направете двойна примка, както е показано на изображението. Стегнете клуповете добре и срежете конеца. Повторете същата процедура и с останалите точки, които сте маркирали. Обърнете калъфката с лицевата част навън и вкарайте пълнежа.

дизайн


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
аксесоари, декоративни възглавнички, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg