фирми продукти
представяме
работа
 
Нестандартна поставка за бижута

Направете си сами тази красива и нестандартна поставка за аксесоарите и бижутата си, която едновременно с това ще играе ролята на декорация в интериора.

аксесоар за поставяне на бижута

Можете да изберете как да поставите практичната декорация – върху специална поставка или монтирана върху стената.

аксесоар за поставяне на бижута


Необходими материали:

1. парче дървесина с дебелина поне 10 см. (можете да използвате и готова дървена плоскост, например дървен рафт, стига тя да е достатъчно голяма)
2. трион за ажурна резба
3. предпазни очила и маска за лице
4. шкурка
5. бяла боя за дърво
6. четка за боя
7. скоби за застопоряване

Ако искате да монтирате така оформения дървен силует върху поставка, ще са Ви необходими още дървена табличка с подходящи размери, винтове (4 броя) и метална L-образна скоба. Ако пък искате да го монтирате върху стената, ще Ви трябват парче дървесина (за да го поставите върху гърба на дървения бюст), винтове (2 броя) и винтчета с кукичка.


Инструкции:

1. Свалете схемата по-долу и я оразмерете според собственото си желание. Тук показаният силует е с широчина 28 см. в най-широката точка и с височина 43 см.

2. Пуснете схемата на принтера (може и на части) и я пренесете върху дървената плоскост с молив.

аксесоар за поставяне на бижута

аксесоар за поставяне на бижута

3. Захванете плоскостта за работната маса със скобите за застопоряване и използвайте триона за ажурна резба, за да изрежете силуета по очертанията. Работете на сектори, за да направите тази стъпка по-лесно. По-малките детайли можете да оформите с груба метална пила за дървесина.

4. Когато изрежете силуета, обработете ръбовете му с шкурка и го доизпипайте.

5. Избършете с влажна кърпа, изчакайте да изсъхне на боядисайте дървения бюст в желания цвят боя за дърво. Оставете боята да изсъхне.

аксесоар за поставяне на бижута

Забележка: Можете да монтирате в готовия бюст винт с кукичка или да забиете голямо кабарче – те ще бъдат чудесно място за окачване на чифт обици.


Монтаж върху поставка:

Прегънете внимателно (с клещи) L-образната скоба, така че да получите ъгъл малко по малък от 90 градуса. Монтирайте с винтове скобата към гърбовата страна на силуета, а след това и към дървената поставка (в задната й част).

аксесоар за поставяне на бижута

аксесоар за поставяне на бижута


Монтаж върху стената:

Използвайте винтовете, за да поставите парчето дървесина върху гърба на дървения бюст (в областта на „гърдите“, няколко сантиметра под „врата“). Монтирайте винтовете с кукички (халки) в левия и десния ъгъл откъм най външния ръб на парчето дървесина (най-далеч от силуета). Окачете върху предварително забити в стената пирони.

аксесоар за поставяне на бижута

аксесоар за поставяне на бижута

Ето и аксесоарът, който е вдъхновил проекта – триизмерен дървен бюст, на който могат да се поставят бижутата:

аксесоар за поставяне на бижута


Източник: designspongeonline.com







2 март 2010 09:14 | отговор
От: comfort
В оригиналната статия дебелината е поне 5″ - един инч е 2.54 см., което прави дори 12- 13 см. Възможно е там да е направена грешка, но затова пък има снимки, по които да се ориентирате.
2 март 2010 06:31 | интересно
От: ama
парче дървесина с дебелина поне 10 см?!?
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
поставка за бижута, декорация за интериора, аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg