фирми продукти
представяме
работа
 
Пролетна декорация с цветя

Поканете пролетта у дома си няколко седмици по-рано с помощта на тази лесна за направа декорация. Освен с теменужени цветчета, можете да я направите и с всякакви други цветя, с които разполагате в момента – свежи или изсушени от лятото.

аксесоари

Вместо да се мъчите да правите обемисти пролетни венци от цветя, направете си такъв, който можете да сложите в рамка и да декорирате с него стените си. Още повече, че той ще издържи поне няколко месеца без да се повреди, тъй като цветчетата за него са предварително изсушени.


Необходими материали:

* изсушени цветчета от теменуга (дива и домашна), както и листенца от растението
* декоративна хартия в два нюанса
* лепило
* малка четчица
* по желание: две парчета стъкло (прозрачна пластмаса) и самозалепваща се хартиена лента
* ножици


Инструкции:

1. Ако разполагате със свежи цветчета и листенца, поставете ги между страниците на дебела книга, за да ги хербаризирате и ги оставете да изсъхнат за седмица – две. Ако пък вече имате цветен хербарий, можете да го използвате веднага.

2. Поставете на равна плоскост парче хартия. С помощта на пинцети започнете да подреждате цветчетата и листата върху него, като оформяте с тях овална форма. За да стане по-ефектна декорацията, можете да направите венеца симетричен.

3. Когато сте доволни от резултата, поставете наблизо парче декоративна хартия или фин картон, и започнете да прехвърляте цветчетата едно по едно с пинцетите. Преди да поставите всяко цветче, поставете на мястото му малко лепило с четчицата и го притиснете леко отгоре, за да го залепите.

аксесоари

4. Когато всички цветчета и листенца за прехвърлени върху декоративната хартия, оставете лепилото да изсъхне добре за няколко часа. Така получената декорация залепете върху по-голямо парче декоративна хартия в друг нюанс.

5. Ако искате да поставите декорацията в рамка, срежете две парчета стъкло с размерите на по-големия лист декоративна хартия и обработете ръбовете им, за да ги загладите. Поставете хартията между тях и облепете ръбовете със силно залепваща лента. За да намалите рисковете от инциденти, вместо стъкло, използвайте прозрачна пластмаса, която е по-лека и нечуплива.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, цветя, аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg