фирми продукти
представяме
работа
 
Практични щори с копчета

За да регулирате лесно височината на щорите в дома си, ние Ви предлагаме един бърз, лесен и практичен проект за щори, които можете да ушиете и сами.

щори с копчета

Всъщност, ако не разполагате в необходимите умения или инструменти, за да направите сами щорите, за основа можете да ползвате вече готови такива, направени от плат. Така или иначе проектът е много лесен и не би трябвало да представлява трудност дори за начинаещи в областта на шиенето. Крайният резултат е семпла щора от плат, която може да бъде повдигната на няколко нива – показаният тук проект включва само 2 нива, но Вие можете да направите и повече, за да регулирате по-прецизно височината.


Необходими материали:

* цветен (раиран) плат
* ленен плат
* лента за обшивка с диагонална сплитка
* големи копчета (по 3 броя за всяко ниво)

щори с копчета
Лента с диагонална сплитка.


Инструкции:

1. Измерете рамката на прозореца, който искате да декорирате. Използвайте получените стойности, за да измерите и срежете по едно парче от цветния плат и от ленената материя.

щори с копчета2. Поставете двете парчета с лицевата част едно към друго и ги захванете с карфици.

3. Срежете 3 парчета от лентата, всяко с дължина 7 см., за да направите клуповете – илици за копчетата. Макар за всяко ниво на повдигане на щората да са Ви необходими по 3 броя копчета, клуповете се поставят само в долната част на всяка щора.

4. Работейки по долния ръб на щората, прегънете двете парчета плат навън с около 1.2 см. Притиснете добре така получения подгъв и поставете направените от ширитената лента клупове – по един в двата края и един в средата. Пришийте трите клупа с шевна машина или на ръка.

5. Оставяйки толеранс от 1.2 см., пришийте едно към друго двете парчета плат на щората. Обърнете наобратно така получения двулицев калъф и измъкнете навън клуповете – илици в долната му част.

6. За да завършите горния ръб на щората, прегънете навътре с около 1.2 см., притиснете и зашийте на разстояние 5-6 мм от края на плата, за да затворите ръба.

7. Така получената щора можете да заковете за рамката на прозореца. Ако пък искате да я нанижете на корниз, предварително направете каналче в горната част на щората като направите шев на 4- 5 см. от горния (стъпка 6). Накрая пришийте копчетата откъм страната на ленения плат, разполагайки ги на желаната височина – две в двата края и едно в средата. Така при желание да вдигнете щората, просто трябва да закопчаете копчетата на желаното ниво с помощта на клуповете в долната част на калъфа.

щори с копчета


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
щори, аксесоари, прозорци

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg