фирми продукти
представяме
работа
 
Очарователни възглавнички с флорална декорация

В очакване на пролетта можете да украсите дома си с няколко красиви и лесни за направа декоративни възглавнички, декорирани с очарователни цветчета.

декоративни флорални възглавнички

За целта можете да използвате готови декоративни възглавници (едноцветни и без декорация) или да си ги направите сами, като ушиете калъфка с желаните размери и а напълните с желания пълнеж (памук, вълна, полиестер, дунапрен и прочее). Що се отнася до самата декорация, за нея с Ви необходими само няколко парчета от избраната материя и малко време за губене. Цветчетата можете да направите с различна големина и да ги съчетаете помежду им, като ги аранжирате по желания от Вас начин върху предната част на всяка декоративна възглавничка.


Какво ще Ви е необходимо:

* няколко парчета от избраната материя – най-подходяща за това е т.нар. ultrasuede (изкуствено кадифе) – изкуствена материя, която на вид е като кадифе, но е лесно за почистване и не се разнищва по ръбовете
* игла и конец в съответстващ цвят
* декоративна възглавничка – едноцветна и без декорации


Как да ги направите
:

1. Свалете на компютъра си  схемата по-долу, оразмерете я спрямо желаната декорация и я пуснете на принтера.

декоративни флорални възглавнички

2. Изрежете дизайна и го използвайте за шаблон, за да изрежете от избраната материя необходимите за декорацията цветни листенца. За всяко цветче са необходими 4 или 5 еднакви листенца.

3. Завържете единия край на конеца на възел и го вденете в иглата. Минете с обикновен шев през всички парчета плат (по ръба им), като направите по 2 бода върху всяко парче (вижте изображението по-долу).

4. Внимателно издърпайте конеца, за да съберете листенцата до желаната позиция и завържете на възел.

декоративни флорални възглавнички

5. Направете още един бод, за да свържете първото с последното листенце, оформете цветчето, завържете конеца на възел и срежете.

6. Направете желания брой цветчета и ги пришийте върху калъфката на декоративната възглавничка в желания дизайн.


Източник: marthastewart.com







16 октомври 2010 22:40 | mmm
От: ton6ia
mn svejooo kato ideq e superrr
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
декоративни възглавнички, флорална декорация, аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg