фирми продукти
представяме
работа
 
Хитринки за всеки дом - част 4

Колко пъти Ви се е случвало да хвърлите на вятъра много пари, време и усилия за нещо, което е можело да бъде направено по много по-бърз, евтин и лесен начин? А колко пъти сте се мъчили над някакъв битов проблем, а впоследствие се е оказвало, че съществува бърз и хитър трик за справяне с него? Е, човек не може да знае всичко, но никога не е излишно да научите няколко хитрини за ежедневието си. Ето още от тази своеобразна поредица с полезни съвети за дома.

Хитринки за всеки дом - част 1
Хитринки за всеки дом - част 2
Хитринки за всеки дом - част 3


1. Поставка за кутията с боя

Когато Ви се налага да боядисвате нависоко, трябва да намерите начин да вземете кутията с боята със себе си. Ако я поставите върху стълбата, има голям риск тя да падне и да се разсипе по пода. Не и ако обаче предварително не си направите сами специална поставка за целта – основата й е от парче шперплат, върху което са заковани два слоя шперплатови обръчи. Готовата поставка за захваща за стълбата с помощта на метални скоби.

хитри идеи за всеки дом

Когато свършите с работата си, просто обърнете поставката наобратно и я използвайте, за да намалите риска от пръски боя при поставянето на капака.

хитри идеи за всеки дом


2. Нова употреба за фибите за коса

Старите метални фиби за коса могат да се използват, за да се поддържат кабелите по  первазите в по-спретнато състояние. За целта изрежете единия край на всяка фиба и внимателно я втъкнете зад перваза, захващайки кабела и застопорявайки го. Поставете няколко такива клипса на няколко места по первазите, за да стоят кабелите на място.

хитри идеи за всеки дом


3. Почистване на пукнатини

Ако имате веранда, двор или открита тераса, знаете колко трудно се почистват пукнатините върху настилката – била тя каменна, дървена или пък бетонна. За да улесните работата си, направете си един много семпъл инструмент за почистване – използвайте стара дървена дръжка (или стара метла), като монтирате в единия й край кукичка с винт. Използвайте кукичката, за да почиствате пукнатините от натрупаните замърсявания, поникнали бурени или друг боклук. А когато приключите с това, използвайте другия край на метлата, за да ги изметете.

хитри идеи за всеки дом


4. Предпазител при заковаване на пирони


Когато заковавате пирони на по-деликатни места, понякога върху повърхностите остават грозни белези от чука. За да предотвратите това пробийте не много голям отвор в дървена летва и я проврете през вече закования донякъде пирон. Заковете пирона, докато главичката му се изравни с летвата, извадете парчето - предпазител и внимателно зачукайте пирончето докрая. Ако летвата е достатъчно тънка, може дори да не Ви се наложи да дообработвате пирона с чук. Като допълнителен бонус, предпазителя ще намали и риска да ударите пръстите си с чука при заковаването на пироните.

хитри идеи за всеки дом


5. Запълване на дупки със сламка


Ако Ви се наложи да запълвате дупки или повредени части от дървесина в дома си, можете да използвате за целта обикновена сламка за пиене. За целта захванете малка част от сместа за запълване със сламката (не засмуквайте, а я потопете в пастата) и вкарайте края й в дупката, която искате да запълните. За да вкарате необходимото количество запълваща смес, само трябва да стиснете леко сламката в долния край.

хитри идеи за всеки дом


Източник: rd.com







13 февруари 2010 09:40 | Идея 5
От: мариана
Това със сламката направо ме разби! Толкова е близо до ума, ама кой да се сети!!!
3 февруари 2010 12:43 | Благодаря ви !
От: Владимир Йосифов
Ще ползвам идеи 2-ра и 5-та. Бъдете здрави !
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
хитринки, дом, идеи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg