фирми продукти
представяме
работа
 
Красиви "плодови" салфетки

Превърнете обикновените салфетки за маса в ефектни аксесоари само с помощта на няколко цветни копчета. С този лесен проект можете да декорирате кърпите или текстилните подложки за хранене с красива плодова украса, а ако желаете, можете да украсите по същия начин и други текстилни аксесоари в дома си (например кърпите за ръце).

салфетки с плодчета

Семплата, но ефектна декорация може да бъде единична (едно плодче) или пък да съчетаете няколко плодчета едно до друго. Тук са оформени сочни портокали, ябълки, лимони и грозде, дори свежа грахова шушулка.


Какво Ви е необходимо:

* текстилни кърпи, салфетки или подложки
* копчета в различни цветове и размери – в зависимост от вида на декорацията
* стандартна игла за шиене
* игла за бродерия
* конец за бродерия в различни цветове (зелено и кафяво) – за стеблата и листата
* маркер за тъкани или моливче


Как да ги  направите:

салфетки с плодчета1. Очертайте върху салфетката дизайна, който искате да изпълните, като използвате маркер за тъкани или моливче.
Забележка: Можете също първо да пришиете копчетата, а след това да очертаете само онази част, която ще трябва да бродирате. При грахчетата, освен стеблото, ще трябва да направите бродерия и около копчетата, за да оформите самата шушулка.

2. Пришийте копчетата на желаното място, използвайки съответстващ цвят конец:
- за  черешките поставете 2 червени копчета на разстояние едно от друго;
- за портокала и ябълката пришийте по 1 голямо копче в оранжево/ червено (ябълката лесно може да се превърне в ягода, ако добавите с клечка за зъби няколко точки бяла акрилна боя);
- за лимончетата Ви трябват 2 или повече жълти копчета, аранжирани едно до друго;
- за гроздето използвайте 6 малки копчета във виолетово, аранжирани на три редици (3 – 2 – 1);
- за граховата шушулка пришийте 3 или повече зелени копчета едно до друго (в извивка).

3. С помощта на конец за бродерия в съответния цвят (зелен или кафяв), оформете стеблата и листата на плодчетата. Стеблата направете с обикновен бод зад игла (отляво-надясно), а листата запълнете със сатенен бод (бод за пълнеж).

салфетки с плодчета
Използвани шевове: сатенен бод (за листата) и бод зад игла (за стеблата).

Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
салфетки, аксесоари, плодова декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg