фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни ябълкови свещници

Декоративните свещи са един чудесен начин да създадете празнично настроение в дома си, особено ако ги подредите върху масата за хранене. Какво ще кажете обаче за идеята свещниците да са тематично продължение на самата трапеза? Именно тук ще Ви дойде на помощ проектът, който Ви предлагаме:

ябълкови аксесоари за празнична маса

Превърнете обикновените ябълки в поставка за декоративни свещи. Те са не само много красиви, но и евтини, като за целта можете да използвате плодове в различни цветове и размери.

Какво ще Ви е необходимо:
* ябълки
* ножче за плодове или макетно ножче
* лъжица за сладолед
* декоративна свещ – чаена или обикновена (с подходяща големина)


Как да ги направите:

1. Изрежете "капаче" в горната част на всяка ябълка, като използвате за целта макетно ножче или нож за плодове. Отстранете капачето, заедно с дръжката, ако има такава.

2.Изгребете част от вътрешността на ябълките с помощта на лъжица за сладолед. Тествайте дали декоративната свещ пасва в така получената вдлъбнатина. Ако е необходимо издълбайте още от месото на плода или пък дооформете формата на отвора.

3. Поставете декоративната свещ в ябълката и я запалете. Ако искате да намалите риска ябълката да потъмнее там, където е била отрязана, намажете местата с малко лимонов сок. Въпреки че рискът от запалване тук е минимален, тъй като плодът е свеж, не оставяйте запалените декоративни свещи без надзор.

ябълкови аксесоари за празнична маса

Съвет: Ако искате интересна декорация с ябълки, поставете внимателно готовите ябълкови свещници в метална кофа или друг подходящ съд, и ги запалете. Поставете да плуват между тях и цели плодове.


ябълкови аксесоари за празнична масаИ още: За да допълните ябълковата декорация, можете да направите и подобни поставки за картички (например такива с имената на човека, за когото е предвидено мястото).

За целта срежете от парче зелена декоративна хартия няколко ябълкови листа, срежете парче цветарска тел (в зелено) и залепете листата за телта, оформяйки продължение на дръжката.

За всяко листо ще са Ви необходими по две парчета, които да залепите едно върху друго, захващайки телта между тях. Напишете името върху едното листо и увийте около дръжката на плода.



Източник: marthastewart.com







23 декември 2010 00:37 | iabalkovi sve6ti
От: polin
UNIKALNO...6te go napravia za koleda kato pribavia borovi klon4eta...i6te gi razprasna po trapezata... i 6te vpe4atlia gostite...GRAZIE
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
ябълкови аксесоари, дизайн, аксесоари за маса

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg