фирми продукти
представяме
работа
 
Очарователна двойна детска стая

Двойна радост за родителите, но и двойна грижа за техните нужди, малките момиченца искат да се почувстват като принцеси в своята стая. Ако и Вие се чудите как да оформите стаята на своите две принцеси, вижте няколко идеи за вдъхновение.


Удобно и красиво

момичешка детска стая

Двойното легло на етажи спестява място и изглежда много елегантно, особено ако леглата са поставени под ъгъл, вместо едно над друго. По този начин и до двете части достига достатъчно светлина, а нишата в долната част може да се използва за поставянето на бюро, вграден гардероб или пък за игра. Допълнително място за поставяне на вещи пък е чекмеджето под долното легло.


Шкаф за всички вещи

момичешка детска стая       момичешка детска стая

В детската стая от особена важност е да има достатъчно места за поставяне и съхранение на многобройните играчки и аксесоари на мъниците. Тук например шкафът, поставен до едното легло, разполага с много място за книги, играчки и всякакви предмети, като повечето от тях са видими от пръв поглед и не се налага децата да ровят из всички шкафчета, за да ги намерят. Разноцветните кубчета събират вещите и ги държат прибрани, а на рафта между тях могат да се поставят играчки и украса. В долната част на шкафа пък има подвижен плот за рисуване и игра, който се прибира навътре, заедно с двете удобни табуретки (които също са място за съхранение на предмети).

момичешка детска стая

Страничната част на кубчетата пък е боядисана с боя за училищни дъски, така че върху нея децата могат да рисуват, пишат и чертаят.


Оптимизация на пространството

момичешка детска стая

За да се оползотвори максимално всяко свободно място в стаята, размерите и формата на мебелите трябва да се съобразят с архитектурата на стаята – разстоянието от стена до стена, разположението на електрическите контакти, нишите в стената и прочее. Именно тук идва най-голямата полза на модулните мебели – те могат да се напаснат спрямо ъглите на помещението, а допълнителното пространство да се използва разумно.


Решение за осветлението

момичешка детска стая

В двойната детска стая както мебелите, така и пространството трябва да да са многофункционални. Едно от решенията с осветлението е да се монтират стенни нощни лампи до всяко от двете легла, а за цялата стая да се поставят красиви и функционални абажури в нежни цветове, които играят ролята и на декорация.


Тайно скривалище


момичешка детска стая

Нишата под горното легло от модула е използвана като вграден гардероб, който може да се използва и от двете деца. В останалото пространство отдолу са вместени детска масичка със столчета – чудесно скришно място за игра.


Източник: bhg.com







3 февруари 2010 22:11 | qko
От: Galina
Mnogo e prakti4no i tolkova krasivo.
29 януари 2010 20:57 | И аз също искам такава стая :)
От: Валентина
Много ми харесва. Много добро съчетание - необходимите неща в толкова малко място. Наистина предвид новото строителство все повече има нужда от такива решения.
26 януари 2010 12:59 | И аз искам да имам такава стая
От: Биляна Иванова
Това е една вълшебна стая, в която да растеш като в приказките. Предложението е много оригинално и актуално за новото българско строителство. Въпроса е да намериш качествен изпълнител на когото да възложиш изпълнението на такава приказка. Бих се радвала да видя и предложение за тийнеджърска стая с такива размери.
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
детски стаи, момичешка стая, интериори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg