фирми продукти
представяме
работа
 
Екзотично плетено килимче

Ако харесвате екзотичният вид на плетените мебели и аксесоари, вероятно имате в дома си поне едно килимче от рафия, сизал, морска трева, бамбук или друг подобен материал. Добавете към неговия дизайн още повече интерес, като го декорирате с лесна за направа "палмова" украса. Същия проект можете да приложите и при други подобни плетени аксесоари – рогозки, подложки за масата и прочее.

рафия


Какво ще Ви е необходимо:

* плетено килимче/ рогозка
* схема на дизайна – можете да използвате дадения по-долу (като го увеличите спрямо размерите на Вашето килимче) или да аранжирате листата по свой дизайн
* влакна от рафия (или друго подходящо влакно) – в 3 нюанса на зеленото
* голяма игла
* шивашка креда или писалка за тъкани (с изчезващо мастило)


Как да го направите
:

Забележка: Работете много внимателно - влакната на рафията обикновено са сравнително гъвкави, но въпреки това има риск от разнищване и разкъсване.

1. Свалете схемата на дизайна и го оразмерете спрямо килимчето, на което ще работите или спрямо това каква част от него искате да декорирате.

рафия

2. Очертайте дизайна върху килимчето с шивашка креда или писалка за тъкани. През средата на всеки лист начертайте по една права линия (по дължина).

3. Вденете нишката на рафията в желания цвят (в краен случай можете да използвате и дебел памучен конец) и направете възел в края. Внимателно изпълнете шева, оформяйки листата едно по едно в различни нюанси.

* Шевът, който се използва тук е тип "рибена кост" (вижте схемата за по-подробна визуализация). Първият бод (от точка A до точка B) трябва да е дължина около 2- 3 см. Следващите бодове трябва да са на разстояние един от друг около 1- 1.5 см.

рафия

1) Прокарайте иглата нагоре през точка А и надолу през точка B – така оформяте върха на листото.

2) От точка B насочете иглата (от долната страна) към точка C, която се намира на 1- 1.5 см. вляво от A. Извършвайки това, направете клуп.

3) Издърпайте леко нишката и прокарайте иглата под ъгъл през точка D (отдолу) към точка B.

Повторете стъпки 2 и 3, като измествате точки C и D по ръба на листото, на разстояние 1- 1.5 см. Докато оформяте листото, движете се по осовата му линия, отново на стъпки от 1- 1.5 см. В края оформете стеблото на листото и продължете с останалите листа.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
килимче, рогозка, плетени аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg